Bornova Kurban Bayramı'na hazır

Bornova Kurban Bayramı'na hazır

Bornova Belediyesi vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirleri aldı.

Bornova Belediyesi vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirleri aldı. Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayramda da fırın ve pazar gibi özellikle gıda sektöründe hizmet veren işletmelere yapılan denetimler arttırıldı. Vatandaşların ibadetlerini gerçekleştirdiğ i yerlerinin hijyeni için yapılan temizlik çalışmalarına da hız veridi. Ayrıca kurban kesim alanlarının hijyeni için de dezenfektan çalışmaları başlatıldı. Bayram tatili süresince de belediyenin ilgili birimleri vatandaşların hizmetinde olacak.

Bornova Belediyesi, vatandaşların huzur içinde bayram geçirmesini için hazırlıklarını tamamladı. Kurban Bayramı yaklaşırken belediye ekipler tarafından özellikle gıda üzerine çalışan işletmelere yapılan denetimler yoğunlaştırıldı. Ayrıca Bornova Belediyesi Zabıta ekipleri de bayram süresince görev yapacak. Bayram öncesi pazar yerlerinde daha sıkı denetimlerde bulunan ekipler, bayramda da kaçak kesimlerin önüne geçmek için çalışarak kurban kesim yerlerini denetleyecek.

Hijyen ön planda tutuluyor

Kurban satış yerlerinin temizliği için de çalışma yapan Bornova Belediyesi ekipleri, kesim yerlerinin ve kurbanlıkların taşındığı araçların dezenfekte işlemlerini yapıyor. Bayram boyunca da yapılacak olan sterilizasyon çalışmalarıyla vatandaşların kurbanlarını hijyenik ortamda kesilmesi sağlanacak. Ayrıca yıl boyunca yapılan ibadethanelerin temizliği çalışmalarına da bayram öncesi hız verildi. İlçe sınırları içinde bulunan 106 cami ve 1 Cemevi’nde Bayram temizliği yapıldı.

Belediye birimleri iş başında

Vatandaşların huzur içinde bayram geçirmesi için Bornova Belediyesi’nin pek çok birimi de iş başında olacak. Vatandaşlar dilek ve şikayetlerini Bornova Belediyesi’nin 0 232 999 29 29 numaralı telefonu arayarak iletebilecek.

Belediye hizmetlerinin Bayram tatili boyunca da devam edeceğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Her zaman olduğu gibi bayramda da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. İlgili birimlerimiz bayram boyunca hizmet vermeye devam edecek. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutlarım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.