BORNOVA ROTARY’DE GÜNDEM SANAT OLDU

BORNOVA ROTARY’DE GÜNDEM SANAT OLDU

Bornova Rotary Kulübünün aylık olağan toplantısının konuşmacı konuğu Olten Sanat İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten'di.

İzmir Kordon Otel’de gerçekleştirilen toplantıda İzmir’de bir sosyal sorumluluk projesi olan Olten Filarmoni Orkestrası ve ülkemizdeki klasik müzik çalışmaları konuşuldu.


Bornova Rotary Kulübü üyelerinin geniş katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Olten Sanat İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten; Olten Filarmoni Orkestrası’nın İzmir’de sanatsal anlamda bir farkındalık yaratmak amacıyla oluşturulan bir proje olduğunu ve kurulduğu zamandan itibaren geçen 4 yılda başarıya ulaştıklarını söyledi. Olten “Klasik müziği, sanatı çocuklarımıza ve gençlerimize sevdirmek istedik. Filarmoni orkestramız bu amaçla kurulan bir oluşumdur” dedi.


Ülkemizde konservatuar mezunu çok yetenekli müzisyen gençlerin olduğunu söyleyen Fatma Olten, bu gençleri Olten Filarmoni Orkestrası çatısı altında toplamaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Fatma Olten “Ülkemizde bir ailenin ismiyle kurulan tek orkestra olma özelliğini taşıyan Olten Filarmoni Orkestrası’nı finanse edecek bir sistem oluşturmak için Olten Sanat Okulu’nu kurduklarını ve orkestradaki tüm sanatçıların bu okulda ders verdiğini sözlerine ekledi.


Geçen 4 sezonda ulusal ve uluslar arası alanda isim yapmış yaklaşık 30 kadar solist ve yüzlerce sanatçı ile konserler verdiklerini söyleyen Olten, İzmirli sanatseverlerden çok olumlu izlenimler aldıklarını ve İzmirli seyirciler tarafından desteklendiklerini belirtti.


Bornova Rotary Kulübü Başkanı Halil Bülent Serdaroğlu, sanatın bir toplumun nefes alabilmesi için en önemli alan olduğuna işaret ederek, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur” dedi.  Serdaroğlu; Bornova Rotary Kulübü olarak sanata daima destek verdiklerini belirterek Fatma Olten’e İzmir’e yaptıkları bu anlamlı sanatsal farkındalık için teşekkür etti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.