Bornova Stadı’nda büyük iftar buluşması

Bornova Stadı’nda büyük iftar buluşması

Sarı-kırmızılı futbolcular Göztepe’nin 92. Kuruluş yılunda Bornova Belediyesi’nin Dostluk Sofrası’na konuk oldu

Bornova Belediyesi’nin hayırseverlerin katkıları, Türk Kızılayı Bornova Şubesi’nin işbirliğiyle her gün bir mahallede kurduğu Dostluk Sofrası dün Doğanlar Mahallesi’ndeydi.  Bornova Stadı’nda toplumun değişik kesimlerini biraraya getiren iftar yemeğine İzmir’i Süper Lig’e taşıyan Göztepeli futbolcular da katıldı. Güzelyalı’daki kutlamalar öncesi Bornovalıların yanında olan futbolculara teşekkür eden Başkan Olgun Atila, “Göztepe’nin İzmir’i Süper Lig’de de en iyi şekilde temsil edeceğine, hatta Avrupa’da Türkiye’yi temsil edeceğine inancımız tam. Doğum günün kutlu olsun Göztepe” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle düzenlediği iftar yemekleri, Doğanlar Mahallesi ile devam etti. Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kente kazandırdığı Bornova Stadı’nın otoparkında kurulan Dostluk Sofrası toplumun değişik kesimlerini biraraya getirdi.

Yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğine İzmir’i Süper Lig’e taşıyan Göztepeli futbolcular da konuk oldu. Kuruluşlarının 92. yılını kutlayan sarı-kırmızılıların Ceo’su Kerem Ertan, golcü oyuncular Adis Yahoviç ve Leo Schwechlen, formasını giydiği dokuzuncu takımla Süper Lig’e çıkma sevinci yaşayarak bir rekora imza atan Murat Akın ile Kaleci Göktuğ Bakırbaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte iftar öncesi vatandaşları selamladı.  Burada bir konuşma yapan Başkan Atila, Güzelyalı’daki kutlamalar öncesi Bornovalıların yanında olan futbolculara teşekker ederek, “Göztepe’nin İzmir’i Süper Lig’de de en iyi şekilde temsil edeceğine, hatta Avrupa’da Türkiye’yi temsil edeceğine inancımız tam. Doğum günün kutlu olsun Göztepe” diye konuştu.

Doğanlar’daki Dostluk Sofrası’na Doğanlar ve Ümit Mahallesi sakinlerinin yanısıra İzmir Down Sendromlular Derneği üyeleri, Bornova Nevvar Salih İşgören Huzurevi sakinleri, Bornova Kadın Girişimi ve Üretici Kooperatifi üyeleri, amatör kulüplerin sporcuları, derneklerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri ile bürokratları da katıldı.

Dostluk sofrası her gün bir mahallede

Bornova Belediyesi’nin iftar yemekleri bu yıl da hem gönülleri hem sofraları birleştiriyor. Her gün bir mahallede verilen iftar yemekleri sonrası vatandaşlar, Hacivat-Karagöz, İbiş gibi karakterlerin canlandırıldığı geleneksel Ramazan eğlenceleri ile de keyif dolu anlar yaşıyor. Karacaoğlan Mahallesi’nde her gün sabit olarak kurulan iftar sofrası ile birlikte günde 1200 kişi orucunu birlikte açıyor.

İhtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

İftar yemeklerinin yanı sıra Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi bin aileye hayırseverler aracılığıyla toplanan erzak paketleri ulaştırılıyor. Ayrıca Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz yararlanması için kurduğu Dost Market’ten yararlananlara Ramazan Ayı’na özel ek kredi yüklemesi yapılıyor.

Kutsal mekanlara temizlik

Bu arada İlçedeki cami, cemevi ve kiliseleri yıl boyunca düzenli olarak temizleyen Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların ibadetlerini daha temiz bir ortamda yerine getirmesi için çalışmalarını Ramazan Ayı’nda daha yoğun bir şekilde sürdürüyor. Zabıta ekipleri de aynı dönemde yoğunluğu artan gıda işletmelerine yönelik denetimleri arttırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.