Bornova tek yürek; demokrasiye sahip çıktı

Bornova tek yürek; demokrasiye sahip çıktı

Binlerce Bornovalı cumhuriyet ve demokrasi için bir oldu.

Bornovalılar, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nde de örnek bir dayanışma sergiledi. Kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce Bornovalı, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı Cumhuriyet’e ve demokrasiye nasıl sahip çıkılacağını hep birlikte gösterdi.  Gündoğdu’ya, Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki buluşmanın ardından metro ile birlikte geçildi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornovalıların böylesi zamanlarda ülkemize, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkma konusunda her zaman örnek olduğunu belirterek, “Bornovalı hemşerilerimize bu duyarlı ve örnek davranışları nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Bornovalılar, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nde de örnek bir dayanışma sergiledi. Kadın-erkek, genç-yaşlı onbinlerce Bornovalı, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne karşı Cumhuriyet’e, demokrasiye, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkma kararlılığını hep birlikte gösterdi.

CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye çalışanları ve ilçenin dört bir yanında gelen vatandaşlar önce Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Burada darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Coşkulu kalabalık, daha sonra meydandan Metro’nun Bornova İstasyonu’na geçti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyen Bornovalılar, sloganlar ve marşlar söylerek ilerledi. Aynı coşku Alsancak’a gitmek üzere binilen Metro’da da devam etti. Cumhuriyet ve Demokrasi için tek yürek olan Bornovalılar, Basmane İstasyonu’nda indi.  Hep beraber Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüyen Bornovalılar onbinlerin coşkusuna orada da ortak oldu.

Başından sonuna, Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu’ya vatandaşla birlikte olan Bornova Belediye Olgun Atila, Bornovalıları zor zamanlarda her zaman örnek bir dayanışma ortaya koyduğunu belirterek, “15 Temmuz sonrası gerçekleşen ilk meclis toplantımızda Belediye Meclisi olarak hain girişimi ortak bir bildiriyle kınadık. Bu mitingte de hep birlikte olalım istedik. Bornovamızdaki birliktelik ve hoşgörü tüm ülkemizde hakim olsun istiyoruz..Bornovalılar böylesi zamanlarda ülkemize, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkma konusunda her zaman örnek oldu. Bornovalı hemşerilerimize bu duyarlı ve örnek davranışları nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.