Bornova'da 2021 Temizlikte atak yılı olacak

Bornova'da 2021 Temizlikte atak yılı olacak

Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü özellikle pandemi döneminde ortaya koyduğu özverili çalışmalara 2021 yılında hız verecek.

Şantiyenin içerisine yapılan yeni alan düzenlemeleri ile çalışılan alanda daha işlevsel bir ortam yaratılırken, alınan yeni araçlar ve şantiye içerisine kurulan Katı Atık Transfer Merkezi ile Bornovalı vatandaşlara daha hızlı bir hizmet sağlanacak.

mus_korona-temizlik-evka4-(2).jpg

Katı Atık Transfer Merkezi kuruluyor

Bornova Belediyesinin temizlik alanında yaptığı yatırımlar  2021 yılında yapılacak çalışmalara büyük kolaylık sağlayacak. Bu kapsamda en önemli adımlardan biriside yeni açılacak Katı Atık Transfer Merkezi.  Daha önce çöp kamyonları ile toplanan atıklar tek tek Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisine götürülürken, şantiye içine kurulacak Katı Atık Transfer Merkezi sayesinde atıklar buradan İzmir Büyükşehir Belediyesinin daha büyük tırları ile transfer edilecek. Bu sayede Bornova'nın evsel atıkları daha çok sefer yapılarak daha hızlı şekilde toplanacak.

Park halindeki araçların altını da temizleyebilmek için çöp atığı üfleme makinesi alarak sokakların tamamının temizlenmesi sağlanacak. Hayata geçirilecek bir diğer proje olan Sıfır Atık Projesi ile de  geri dönüşümü mümkün olan atıklar kaynağında ayrı toplanacak. 

temizlik-devrimi-(4).jpg

Temizlik önceliğimiz

Bornova Belediyesi’nin yaptığı yatırımların  2021 yılında faydasının daha net görüleceğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ‘’Tüm Türkiye olarak evde kaldığımız bu dönemde haliyle çok fazla evsel atık üretildi. Göreve gelir gelmez yaptığımız yatırımlar ve aldığımız yeni araçlar ile bu zor dönemin üstesinden geldik. Temizlik en önemli önceliklerimizden biri, bu sebeple satın aldığımız 105 araçtan 74’ü zaten temizlik işlerinde kullanılmak üzere alınmıştı. 2020 yılındaki özverili çalışmaları için temizlik işlerinde görev yapan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Hız kazanacağız

Yeni kurulacak Katı Atık Transfer İstasyonu yatırımının temizlik hizmetlerinin hızını ve verimliliğini arttıracağını da söyleyen Başkan İduğ, “Çöp toplama araçlarımız, hazneleri dolduğunda Harmandalı tesislerine giderek İzmir’in her yerinden gelen araçlar arasında sıra bekliyor ve yükünü boşaltıyor. Eksik kalan sokakları olduysa geri dönüp toplamaya devam ediyor. Bu istasyon sayesinde haznesi dolan araçlarımız hızla kendi şantiyelerine dönecek ve sıra beklemeden çöplerini boşaltıp temizlik işlerinin başına geri dönebilecekler. Bu sayede zamandan büyük bir tasarruf sağlayarak, çöp toplama seferimizi iki katına çıkaracağız.’’ diye konuştu.

temizlik-devrimi-(15).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.