Bornova'da 393 milyonluk bütçe Meclis’te kabul edildi

Bornova'da 393 milyonluk bütçe Meclis’te kabul edildi

Bornova Belediyesi’nde 2014-2019 yılları arası döneminde 4.5 yıl geride kalırken, bütçe gerçekleşme oranları bu dönem de yüzde 80’lerin altına inmedi.

Bütçenin 393 milyon TL olarak belirlendiği 2019 Yılı Performans Programı, Bornova Belediye Meclisi’nde kabul edilirken, Başkan Olgun Atila,  “Göstergeler bu oranın bu yıl yüzde 90’nın üzerine çıkacağını gösteriyor” dedi. Ülkenin içinde bulunduğu koşullara dikkat çeken Başkan Atila, Atatürk ve silah arkadaşlarını örnek göstererek, “Onlar bu ülkeyi nasıl aydınlığa çıkardıysa, biz de aynı azim ve kararlılıkla çalışmalı, mücadele etmeliyiz” dedi. Bornova Belediyesi  fiziki ve sosyal yatırımlarla Bornova’nın çehresini değiştirdi. Son 4.5 yılda 229 milyon 731 bin liralık fiziki, kültürel, sağlık, ve sosyal yardım alanında yatırım yapıldı. 

Bornova Belediyesi’nin 2019 Yılı Performans Programı Meclis’te kabul edildi.  393 milyon liralık bütçede en fazla pay icracı müdürlüklere ayrıldı. Fen İşleri Müdürlüğü’nün bütçesi 73.3 milyon TL,  Temizlikİşleri Müdürlüğü’nün bütçesi 66 milyon TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bütçesi ise 51.9 milyon TL oldu. Performans programına göre; Çocuk Dünyası, Hayal Bornova, Karaçam Çocuk Köyü ve Kızılay Mahallesi Pazaryeri projeleri, 2019 yılı içerisinde tamamlanacak.

Atatürk’ü örnek gösterdi

Üç ay süren yoğun bir çalışmanın karşılığı olan Performans Programı’nı hazırlayan Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ülkenin içinde bulunduğu duruma da dikkat çekerek, “Umarım kriz daha çabuk aşılır ama yaşanılan krizin etkilerinin ekonomik verilere göre 3-5 yıl sürebilir. Bu süreçte unutmayalım ki; Burası Atatürk’ün evi. Yaptığımız tüm projelerde ve her yerde bunu hatırlatıyoruz. Atatürk ve silah arkadaşları bu ülkeyi çok daha zor şartlarda aydınlığa çıkardırlar. Bizler de her alanda bu sorumluluğun üstesinden gelmeli, aynı azim ve kararlılıkla çalışmalı, mücadele etmeliyiz. Bu nedenle özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olup Dost Market gibi sosyal proje ve desteklere daha fazla ağırlık vereceğiz” dedi.

Sorumlu oldukları mahalle sayısının 2014 yılında göreve geldiklerinde 33’ten 45’e çıktığına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Biz zor şartlar altında kentimizin ihtiyacı olan stadı yaptık. Doğanlar Mahallesi’nde Cumhuriyet tarihinde görmediği kadar yatırım yaptık. Bunlar sadece birer örnek. Tüm bunları yaparken işçisinden memuruna hiç bir çalışma arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmedik” diye konuştu.

Gerçekleşme oranlarına dikkat çekti

Stratejik planlarına uygun, uygulanabilir, gerçekçi bir bütçe hazırladıklarının altını çizen Başkan Olgun Atila, Bütçeler yüzde 70 oranında gerçekleştiğinde başarılı sayılır. Bizim ise 4.5 yıldır yüzde 82’nin altına düşmedi. Bu yılda yüzde 90’nın üzerine çıkacak. Seçim yaklaşıyor ama biz seçim bütçesi yapmıyoruz. Zaten göreve geldiğimiz beri hep seçim olacak gibi çalıştık, çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Tüm yatırımlarımızı ve hizmetlerimizi kimseyi ayırt etmeden yapıyoruz. İnönü ve Atatürk Mahallesi Pazaryerleri ile Çocuk Dünyası projesinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Sayıştay raporunu hatırlattı

Göreve geldiklerinden bugüne muhtarlar  ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri ile birlikte ortak akılla hareket ettiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bugüne kadar dürüstçe, iyi niyetle çalıştık. 2016 yılı Sayıştay raporunda da ne kadar şeffaf, denetlenebilir ve güvenilir bir Belediye olduğumuz açıkça görüldü” dedi.

Başkan Atila, konuşmasına tüm çalışma arkadaşlarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile Bornova’da görev yapan diğer kamu görevlilerine teşekkür ederek son verdi.

Bornova’ya 4.5 yılda 229 milyon 731 bin liralık yatırım

Bornova Belediyesi, son 4.5 yılda yaptığı fiziki ve sosyal yatırımlarla Bornova’nın çehresini değiştirdi. Son 4.5 yılda 229 milyon 731 bin liralık fiziki, kültürel, sağlık, ve sosyal yardım alanında yatırım yapıldı. 

•         İl Özel İdarelerinin kapatılmasıyla Belkahve’de devraldığı atıl durumdaki restoranı Ata Anı Evi’ne çeviren Bornova Belediyesi, Atatürk Mahallesi Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi, Pınarbaşı Kültür Merkezi, Doğanlar Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nin yapımını tamamladı. 

•   İzmir’de Süper Lig’in adresi olan Bornova Stadı ile salon sporlarının merkezi haline gelen Atatürk Spor Kompleksi kente kazandırılırken, amatör kulüplere yönelik olarak; Naldöken Bahri Altıntabak ve Işıkkent Ata Albayrak Futbol Sahaları açıldı. Bu yatırımların yanısıra Bornova’nın dört bir yanına halı sahalar, basketbol sahaları ve tenis kortları yapıldı. Yine ilçenin her köşesinini parklarla donatam Bornova Belediyesi, Büyükpark ve Küçükpark’ı yenileme projeleri ile bambaşka bir görünüme kavuşturdu. Bu iki alan günün 24 saati yaşayan etkinlik alanlarına dönüştü.

•   Tasarım kenti hedefiyle hayata geçirilen Konuşan Duvarlar, Bornova Temalı Kent Yazıları, Tematik Heykeller ve Saksı Arabalar projeleri sokaklara ayrı bir renk kattı. Ayrıca muhtarlara yeni ve modern ofisler yapıldı.

•   Dost Market, Dost Kart, Down Kafe, Diyet Kafe ve Çınar Evi gibi sosyal projeler ve tematik kafeteryalar tüm Türkiye’ye örnek oldu. Bornova Belediyesi öncülüğünde korulan Kadın Girişimi ve İşleme Kooperatifi ile Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Mutfak Atölyesi, BORKEM(Bornova Konfeksiyon Eğitim Atölyesi) ile kadınlara ve ihtiyaç sahiplerine istihdam yaratıldı. Belediye ait sosyal tesislerde öğrencilere yarı zamanlı iş imkanı sunuldu.

•     İlki 2014 yılında düzenlenen Kiraz Festivali ile 2015 yılında başlatılan Uçurtma Şenliği geleneksel hale getirildi. İlk kez düzenlenen Bornova Fotoğrafları,  Şiirleri ve Şarkıları Yarışmaları ile Bornova markası belleklere kazındı.

•    Kazım Dirik Mahallesi’ndeki Çocuk Dünyası ile çok amaçlı Atatürk ve İnönü Mahallesi Pazaryerlerinin inşaatları hızla devam ediyor.

•   Pınarbaşı’da  Hayal Dünyası ve Karaçam’da da Çocuk Köyü Projeleri hazırlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.