Bornova'da Afet Eğitim Yılı dersleri devam ediyor

Bornova'da Afet Eğitim Yılı dersleri devam ediyor

Bornova Belediyesi, 2021 yılının ''Afet Eğitim Yılı'' ilan edilmesinin ardından başladığı eğitimlere hız kesmeden devam ediyor.

Medya Ege- Bornova Belediyesi tarafından, 2021 yılının ''Afet Eğitim Yılı'' ilan edilmesiyle birlikte başlattığı eğitim seferberliğinde bu kez muhtar ve azalara ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimi verildi. Bornova Belediyesi'ne bağlı tüm muhtarların katılım gösterdiği eğitimde, tüm katılımcılar gerekli notları aldı ve ilerleyen süreçte muhtarlar, kendi mahallelerinde çalışmalarına başlayacak.

e-fenjxwqaqp5nf.jpg

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, eğitime ilişkin yaptığı paylaşımda "Eğitimlerimiz devam edecek. Unutmayalım, afet öncesinde alınan basit önlemler hayat kurtarır." ifadelerine yer verdi.

e-fenp1xiai76l4.jpg

Afet Eğitim Yılı nedir?

Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi.

Afet eğitimleri, tüm dünyada risk azaltma çalışmalarının ve zarar azaltma gayretlerinin stratejik bir bileşeni olarak değerlendiriliyor. Toplumda risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturmayı amaçlayan Türkiye Afet Eğitim Yılı ile 2021 yılında 51 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

e-feoljxeaebexo.jpg

Afet Eğitim Yılı kapsamında yürütülen çalışmalar; Valilik, Kaymakamlık, il ve ilçe belediyelerinin koordinasyonunda, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, özel sektör kuruluşları ve üniversitelerle iş birliği içerisinde sürdürülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.