Bornova’da Atatürk’ü Anma Etkinlikleri 18 Mayıs’ta Başlıyor

Bornova’da Atatürk’ü Anma Etkinlikleri 18 Mayıs’ta Başlıyor

Bornova Belediyesi’nin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 18 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30’da yenilenen Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Heykeli açılışı yapılacak. Açılış öncesi saat 20.00’de Pınarbaşı Kemalpaşa Muhtar

Bornova Belediyesi’nin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 18 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30’da yenilenen Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı ile Atatürk Büstü açılışı yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ile yenilenen Cumhuriyet Meydanı’nda Bornova Belediyesi’nin Atatürk Heykeli açılışı öncesi kortej yürüyüşü de gerçekleştirilecek.

Kortej yürüyüşü saat 20.00’de Pınarbaşı Kemalpaşa Muhtarlığı önünde başlayıp Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Heykeli’nin açılışı gerçekleştirilecek.

Çoşkun Sabah sürprizi

Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı’nda “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri ile vatandaşların karşısına çıkacak. Konser 21.00’de başlayacak. Türk Sanat Müziği Korosu’nun konserine Coşkun Sabah konuk sanatçı olarak katılacak.

Yepyeni bir Meydan

2 bin 500 metrekarelik meydanı yeni bir görünüme kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil doku ve aydınlatmayı da güçlendirdi.

Meydan tören, toplanma, dinlenme odak özellikleri ve yeni tasarımıyla kente yeniden kazandırıldı.

Düzenleme kapsamında genişletme çalışması yapılarak, Bornova Belediyesi’nce yenilenen mevcut Atatürk büstüyle birlikte, meydanın daha işlevsel bir tören alanı olma özelliği kazanması sağlandı. Oturma grupları ve çevre düzenlemesi yeniden tasarlandı. Ayrıca oluşturulan otopark cepleri, kısa süreli parklanma ihtiyacına yanıt vererek çevredeki esnafa hizmet eder hale getirildi.

Büyükşehir Belediyesi, toplam 2 bin 500 metrekarelik alanda mevcut ağaçlara ilave olarak manolya ve süs armudu türlerinden oluşan 8 adet ağaç ile parlak kartopu, bodur pittosporum ve sardunya türlerinden oluşan 439 adet çalı dikimi yaptı ve zemine çim serdi. Meydan algısının geceleri daha güçlü olması için de ağaç altları aydınlatılarak estetik bir görünüm sağlandı.

b79a9f77-913b-4d7f-9e68-4d8ea744dc42

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.