Bornova’da çevre değerlerinden taviz yok

Bornova’da çevre değerlerinden taviz yok

Bornova Belediyesi, Dünya Çevre Haftası’nı birbirinden özel etkinliklerin yer aldığı organizasyonla kutladı.

Daha temiz ve yeşil bir kent yaratmak amacıyla düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama, En Güzel Bahçe-Balkon ve Kısa Film Yarışmalarının ödül törenleri yoğun katılımla gerçekleşti. Minik öğrencilerin gösteriyle renklenen etkinliklerde önemli mesajlar verildi.  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Atık yağ ve pil toplama konusunda İzmir birincisi olduk. Duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki daha çok yapalım. Ama bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gerekli desteği göremiyoruz” diye konuştu.Bornova Belediyesi’nin çevre koruma bilincini geliştirerek daha temiz ve yeşil bir kent yaratmak amacıyla düzenlediği Dünya Çevre Haftası etkinlikleri yoğun katılımla gerçekleşti.

Dört yarışmanın ödülleri dağıtıldı

 Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde İlkokulllar arası Bitkisel Atık Yağ Toplama, En Güzel Bahçe, En Güzel Balkon ve Liselerin katıldığı Çevre konulu Kısa Film Yarışmalarının ödül töreni yapıldı. Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nda dereceye giren okullara projeksiyon cihazı, yazıcı ve fotoğraf makinesi, Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nda dereceye giren vatandaşlara ise tam, yarı ve çeyrek altın hediye edildi. Nükleer isimli filmleriyle Çevre konulu Kısa Film Yarışması’na katılan Yunus Emre Anadolu Lisesi’nin ödülü de yine projeksiyon cihazı oldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yarışmalarda dereceye giren okullar ve vatandaşların ödüllerini belediye bürokratlarıyla birlikte verdi.

  Çocuklarımıza çevre bilincini vermeliyiz

 Çevre konusunda yapılan yatırımların kentlerin en önemli gelişmişlik göstergelerinden olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Biz İzmir olarak çok şanslıyız. Çünkü ülke nüfusunun yüzde 5’ni oluşturmamıza rağmen çevre yatırımlarının yüzde 20’sine sahibiz. Ancak, daha fazlasını istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Bu nedenle de pek çok kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak bir farkındalık ortaya koymaya çalışıyoruz” dedi.Atık yağ ve atık pil toplamada İzmir birincisi olduklarını hatırlatan Başkan Atila şöyle konuştu: “ Gösterdikleri ilgi ve duyarlılık nedeniyle tüm Bornovalılara teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki daha çok yapalım. Ama bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gerekli desteği göremiyoruz.” 

Vatandaşlara fidan, çiçek ve tohum dağıtıldı

 Büyük Park’ta kurulan stantlarda çevreci projeler ve ürünlerle bilgilendirilen vatandaşlara ağaç fidanı, çiçek ve tohum dağıtıldı. Sokak hayvanlarını sahiplendirme standı ile can dostlara sıcak yuvalar bulundu. Çevre, Ziraat, Elektrik ve İnşaat Mühendisleri Odaları ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, Ege Üniversitesi, Ege Çevre ve Kültür Platformu, İZÇEP Çevre Gönülleri Platformu, Deniz Temiz Derneği, Ege Orman Vakfı, Çevreci Eczacılar Kooperatifi ve Derviş Baba Derneği de kurdukları stantlarda faaliyetlerini anlattı.

 Minik öğrenciler gösteriyle renk kattı

 Bornova Belediyesi’nin Çevre Haftası etkinlikleri minik öğrencilerin gösterileriyle daha da anlam kazandı. Fatoş Nurcan Abla Koleji öğrencilerinin geri dönüşebilen atık malzemeleri kullanarak tasarladıkları kıyafetleri sergiledikleri defile büyük alkış aldı. Yine aynı okul öğrencilerinin dans gösterileri de büyük beğeni topladı. Ayrıca minikler, çevre dostu bez çantaları resimleriyle renklendirdi.

 ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI

1.         Fatoş Nurcan Abla İlkokulu (480 lt.)

2.         Yıldırım Beyazit  İlkokulu (80 lt.)

3.         Yunus Emre İlkokulu  (50 lt.)

 

GÜZEL BALKON YARIŞMASI

1.         Serap PRAVİŞTA

2.         Nuray BAŞ

3.         Sibel CEYLAN

 

GÜZEL BAHÇE YARIŞMASI

1.         Gani Mutlu GÜRCÜOĞLU

2.         Kudret TURAN

3.         Erol BAYSIN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.