Bornova’da dama heyecanı başladı

Bornova’da dama heyecanı başladı

Bornova Belediyesi’nin ilkini 2019 yılında düzenlediği Bornova Uluslararası Türk Daması Turnuvası geniş bir katılımla başladı. Turnuvada sembolik ilk maçı Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile Ege Damacılar Derneği Onursal Başkanı Murat Keser yaptı.

Bornova Belediyesi ve Ege Damacılar Derneği işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bornova Uluslararası Türk Daması Turnuvası’na Türkiye’nin pek çok ilinden 91 damacı katıldı. Pazar günü tamamlanacak Turnuva’nın şampiyonu için belirlenen ödül 20 bin TL olurken, ikinci 10 bin TL, üçüncü 5 bin TL, dördüncü 2 bin TL, beşinci ise bin TL tutarındaki ödüle hak kazanacak. Turnuva’da dereceye girenler puan sistemi ile belirlenecek. Turnuva’da geçen yıl hayatını kaybeden, hayatı boyunca pek çok damacının yetişmesinde emekleri olan, Türkiye’nin en büyük damacısı olarak kabul edilen Mehmet Mürşit Ersöz de anıldı.

BARIŞ VE HUZUR GELMESİNİ DİLEDİ

Turnuvada bir açılış konuşması yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Filistin’de yaşananların insanlık suçu olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, bölgeye bir an önce barış ve huzurun gelmesini diledi. Belediye başkanlığı görevine seçildiği ilk yıl turnuvanın ilkini düzenlediklerini, pandemi nedeniyle iki yıl ara verildikten sonra tekrar devam eden turnuvanın üçüncüsünü yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten İduğ, Murat Keser’in talebinin ardından aynı yıl düzenlemeye başladıkları turnuvanın gelişip büyümesinin en büyük dileği olduğunu söyledi.

dsc-0287.jpg

GENÇLER DE DAVET EDİLECEK

Dama Turnuvası’na gençlerin ilgisini arttırmak için de çaba harcamanın önemine değinen Başkan İduğ, “Umarım önümüzdeki yıl buraya 25-30 yaş grubundaki gençleri ve kadınlarımızı da davet ederek bir gençlik turnuvası da yapmalıyız. Gençlerimizi yetiştirelim ki bu kültür ileriye taşınsın. Turnuvamızın başarılı ve keyifli bir şekilde geçmesi dileklerimle katılan tüm damacılara başarılar diliyorum” dedi.

dsc-0292.jpg

KESER’DEN BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Ege Damacılar Derneği Onursal Başkanı Murat Keser de Filistin’e yapılan saldırıları kınadı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a Turnuva’nın düzenlenmesindeki desteği ve katkıları için teşekkür eden Keser, “Sayın başkanımız Turnuvamız için çok emek verdi. Kendisini yürekten alkışlıyorum. Bu Turnuva hem kentimize hem ülkemize hem de camiamıza hayırlı olsun uğurlu olsun” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM

Ege Damacılar Derneği Başkanı Resul Gündüz de “Bu Turnuva’yı düzenleyen Dr. Mustafa İduğ’a, emeği geçen Bornova Belediyesi çalışanlarına ve Türkiye’nin dört bir yanından gelip katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

dsc-0269-2-kopya.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.