Bornova'da Ekmekler Ziyan Olmuyor

Bornova'da Ekmekler Ziyan Olmuyor

Bornova Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli bölgelerine koyduğu ekmek toplama hazneleriyle bayat ekmekleri toplayarak besi çiftliklerine ve hayvan barınaklarına gitmesini sağlıyor.

Bornova Belediyesi ekmek israfını önlemek için nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerlere “Bayat Ekmek Toplama Kutusu” yerleştirdi. Bornova’nın farklı noktalarına konulan 40 kutudan toplanan ekmekler hayvan barınaklarına ve besi çiftliklerine dağıtılıyor.


Bornova’da bayat ekmeklerin değerlendirilmesi ve ekmek israfının önlenmesi için önemli bir proje hayata geçirildi. Yeni uygulanmaya başlanan ve ekmek israfının önlenmesini yönelik olan “Bayat Ekmek Toplama Kutusu” projesi vatandaşların beğenisini kazandı. Özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Atatürk Mahallesi, Evka 4, Altındağ  gibi farklı mahallelere 40 adet toplama kutusu yerleştirildi. Bayat Ekmek Toplama kutusunda toplanacak olan ekmekler ise hayvanlara verilecek. Kutular her gün ekipler tarafından boşaltılarak, toplanan ekmekler hayvan barınaklarına ve besi çiftliklerine dağıtılacak.


Vatandaşların beğenisi kazanan uygulamanın önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İsraf  çok önemli bir konu. Gereğinden fazla alınan ve kalan ekmekler bayatlayarak çöpe atılıyor. Biz bu uygulama ile  ekmek israfını önlemek istiyoruz. Çöplere atılan bayat ekmeklerle, hayvanlarımızın karnını doyurabiliriz. Bunun için de herkesi bu konuda duyarlı olmaya ve destek vermeye çağırıyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.