Bornova'da en düşük işçi maaşı 600 TL arttı!

Bornova'da en düşük işçi maaşı 600 TL arttı!

BORBEL A.Ş'de toplu sözleşme sevinci

Bornova Belediyesi Personel AŞ(BORBEL) ile Genel İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Toplu iş sözleşmesi 1277 işçiye yüzde 26'lık asgari ücret artışına ilave olarak yüzde 4 ücret artışı ile pek çok yeni sosyal hak getirdi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Büyükpark'ta halkın ve işçilerin huzurunda imzalanan toplu iş sözleşmesini işçilerle birlikte halay çekerek kutladı. DİSK yöneticilerinin tam kadro hazır bulunduğu törende DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı işçilere seslenerek, "Siz bir toplu sözleşme değil, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ gibi bir mücadele arkadaşı kazandınız" dedi.

_brn4371.jpg

Bornova Belediyesi ve Genel İş Sendikası arasında sürdürülen ve anlaşmayla sonuçlanan görüşmelerin ardından toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Büyükpark'ta kurulan sahne halkın huzurunda imzalanan toplu iş sözleşmesi Bornova Belediyesi Personel AŞ'de(BORBEL) çalışan 1277 işçiye yüzde 26'lık asgari ücret artışına ilave yüzde 4 oranında ücret artışı ile pek çok yeni sosyal haklar getirdi. Toplu İş Sözleşmesi'ni DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve 7 No'lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu ile imzalayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, törenin ardından işçilerle kolkola girerek halay çekti. DİSK Genel İş Sendikası yöneticileri toplu iş sözleşmesine tam kadro katıldı.

mus_8304.jpg

Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalanmasının ardından Başkan İduğ, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca, DİSK Genel İş Sendikası Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Mahmut Şengül, DİSK Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral, 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, 6 No'lu Şube Başkanı Emine Yılmaz ve 7 No'lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu ile birlikte kutlama pastası kesti.

mus_8141.jpg

En düşük işçi maaşı 600 lira arttı

DİSK-Genel İş Sendikası 7 No'lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, "Bornova işçisi bugün mutlu bir gününü yaşıyor" diyerek, "Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ göreve gelir gelmez, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Maüdürlüğü şantiyelerinde işçilerimizi, ardından sendikamızı ziyaret etti. Onun bu tavrıyla gurur duyuyoruz" dedi. Toplu İş Sözleşmesi'nin maddeleri hakkında işçilere bilgi veren Köroğlu, ücret maddelerinden daha önemlisi, bu toplu iş sözleşmesi bir iş güvencesi belgesidir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. Köroğlu sözleşmeyle en düşük işçi maaşının 600 lira arttığını açıkladı.

Halkımızın memnuniyeti  önemli

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ 'Büyük Başkan' sloganlarıyla Büyükpark'ta kurulan sahneye çıktı. "Toplu iş sözleşmesiyle sağlanan ücret artışı bizim verdiğimiz bir şey değil. Olması gerekendi. Geç kalındı" dedi. Yaklaşık 1.5 ay önce DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile yaptığı görüşmede Sarı'nın kendisine, "Sevgili Başkanım, seçilirsen varsa ver. Yoksa ben seni anlarım" dediğini dile getirden Başkan İduğ, "Ben varolduğu sürece vereceğim. Bunu bilin. Bunun yanında halkımızın memnuniyeti de benim için en önemli konu. Bu memnuniyeti hep birlikte sağlayacağız. Bunu sizden bekliyorum" diye konuştu.

Yüreğini koydu

DİSK-Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da toplu iş sözleşmesinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek bu güzel tabloyu görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. Çalışkan, "Emek en yüce değerdir diyerek emeğe değerini veren, bu sözleşme imzalanmaz denirken, maddelerinin bile görüşülmediği bir ortamda yüreğini ortaya koyan belediye başkanımıza güçlü bir alkış istiyorum" dedi.

İşçiler mücadele arkadaşı kazandı

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da Bornova Belediyesi'nin işçilerine seslenerek, "Sizler bir toplu sözleşme değil Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ gibi bir mücadele arkadaşı kazandınız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN BAŞLIKLAR:

Kadınlara pozitif ayrımcılık

Toplu iş sözleşmesi işçilere pek çok sosyal hak getirdi. Toplu iş sözleşmesine göre Bornova Belediyesi'nde görev yapan kadın işçiler her ay kendi belirleyecekleri bir günde izin yapabilecek. İhtiyacı karşılayacak kapasitede emzirme odaları ve çocuk bakım yurtları açılacak ve sendika üyelerinin ücretsiz kullanımına sunacak.

Eğitime öncelik

Bu sosyal haklardan biri de eğitim izinleri oldu. Buna göre işçiler işyerinde düzenlenecek eğitimlerde yılda 10 güne kadar, işyeri dışındaki eğitimlerde yılda 5 iş güne kadar, yurt dışı inceleme gezilerinde yılda 10 işçi için 20 iş günü olarak belirlendi. Ayrıca sözleşmeye göre Bornova Belediyesi, yılda iki kez hizmet içi eğitim verecek. İşçilerin iş saatleri veya tatil sürelerindeki boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmesi, sosyal ve kültürel birikimlerini geliştirmesi ve arttırması amacıyla Bornova Belediyesi tarafından yapılacak yeni hizmet binasında çalışan lokali açılacak.

Ek ödemeler geldi

Toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilere Nisan ve Ekim aylarında 5'er günlük ücretleri tutarında ikramiye ödenecek. İşçilere Ramazan ve Kurban bayramlarından önce 75'er TL bayram yardımı ödenecek. Yeni çocuğu olan işçilere yeni doğan paketi verilecek. Sinema ve tiyatro etkinliklerine işcilerin ücretsiz katılımı sağlanacak. Engel oranı yüzde 40 olan çocuğu olanlara her gün bir saat izin verilecek. Ücretsiz izin süresi 45 günden 12 aya çıkarıldı. Ev taşıyan işçiler üç gün ücretli izinli sayılacak. Yakınları tedavi görenler refakatçi belgesiyle üç gün, heyet raporuyla üç ay ücretli izinli sayılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.