Bornova’da geleceğin sinemacılarına destek

Bornova’da geleceğin sinemacılarına destek

Sinemayı sevdirmek ve genç sinema tutkunlarına destek olmak amacıyla 10 yıldır faaliyetlerini sürdüren Bornova Belediyesi Film Ofisi, yapım desteği verdiği bir filmle daha büyük gurur yaşattı.

Bornova Belediyesi Film Ofisi tarafından 2020 yılında kısa film yapım desteği verilen, "Cess" belgeseli BluTv'de izleyici ile buluşmaya başladı.

Yönetmenliğini Okan Erünsal'ın yaptığı belgesel, yapım desteği verilen filmler arasında dijital platformda gösterimi yapılan ilk filmi oldu. 25 yıllık Kemeraltı Çarşısı esnafı olan Cesur’un kendi hikayesini anlatırken izleyenleri Kemeraltı’nın renkli sokaklarında keşfe çıkardığı “Cess”, 2. Kısa Kısa Kemeraltı Kısa Film Yarışması'nda da "Mansiyon Ödülü" almıştı.

1024-901.jpg

Genç sinemacılar burada yetişiyor

Bornova Belediyesi Film Ofisi, kurulduğundan bugüne verdiği teorik ve pratik eğitimlerle, katılımcıların kendi projelerini hayata geçirerek izleyici buluşmalarını sağlıyor. Sektörden ağırladığı konuklarla görüntü, ses, kurgu gibi konularda atölye çalışmaları, film çözümleme etkinlikleri düzenliyor.

1052-701-max.jpg

Faaliyetlerini 2011 yılından beri sürdüren Film Ofisi katılımcılarından üniversitelerin ilgili bölümlerini kazananlar olduğu gibi pek çok kursiyer bu sanat dalını profesyonel olarak sürdürdü. Kısa film kariyerlerine devam eden pek çok sinema tutkunu da festivallerde ve yarışmalarda yer aldı.

723-1024.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.