Bornova‘da hayat boyu öğrenme atölyeleri

Bornova‘da hayat boyu öğrenme atölyeleri

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde, hayat boyu öğrenme fikri kapsamında düzenlenen atölye çalışmaları başladı.

Yediden yetmişe herkesin başvurabileceği eğitimler Aralık ayı sonuna kadar her hafta Salı ve Perşembe günleri gerçekleşecek. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde, yediden yetmişe herkesin başvurabileceği, hayat boyu öğrenme fikri kapsamında yapılan atölye çalışmaları başladı. Aralık ayı sonuna kadar her salı ve perşembe günleri yapılacak eğitimlerde gezi ve bilim atölyeleri düzenlenecek. 15 kişilik gruplarla, alanında uzman eğitmenler eşliğinde uygulanan çalışmalar kapsamında merkez içerisinde bulunan Fosil Bilim Merkezi ve Astronomi sınıfı içinde geziler yapılıyor. 

5j7a5652.jpg

Bilimsel yöntemler ışığında

Atölye çalışmalarında katılımcıların günlük hayatlarında, doğada karşılaştıkları olguları keşfetmeleri, altında yatan bilimsel süreçleri takip ederek çevrelerinde olup biteni, bilimsel yöntemler ışığında fark etmeleri sağlanıyor. Merkez içi gezilerde ise özel olarak dizayn edilmiş astrınomi sınıfına katılanlar,  uzayı, gezegenleri ve astonomi hakkında bilgileri öğrenirken, Fosil Bilim Merkezi içinde de  gezegenimiz hakında bilgi sahibi oluyor. Katılımcılar, burada dünyanın 550 milyon yıllık tarihine bir zaman tüneli içinde, fosiller, jeolojik kesitler, animasyonlar, diaromalar ve üç boyutlu canlandırmalar eşliğinde tanıklık etme imkanı buluyor.

Ücretsiz olarak verilen bu atölyelere veya geziye katılım için randevu alınması gerekmektedir. İletişim için Bornova Belediyesi’nin 999 29 29 nolu hattından dahili 3300 aranabilir. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.