Bornova'da hedef ortak Avrupa değerlerini desteklemek

Bornova'da hedef ortak Avrupa değerlerini desteklemek

“Toplumda Olumlu Değişiklikler İçin Yerel Gençlik Kampanyaları” kapsamında Bornovalı gençler Avrupa’daki gençlerle bir araya gelecek.

Türkiye, Slovenya, Sırbistan ve Makedonya’daki gençlik çalışmalarının arttırılması, dayanışma, çeşitlilik, hoşgörü ve temel insan haklarına saygı gibi ortak Avrupa değerlerinin anlaşılması ve desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen projede, 14-18 yaş arası Bornovalı 10 genç yer alıyor.

Gençlerin kentsel ve sosyal becerilerinin yanı sıra medya okuryazarlıklarını güçlendirmesi, yerel eylemler yoluyla harekete geçmeleri için fırsatlar da sağlayan çalışma, Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nden yürütülüyor.

4096-2734-max.jpg

Başkan İduğ’a teşekkür

Proje eğitmenlerinden Psikolog Eda Erten, dört ülkeden toplam 12 kişi olmak üzere öncelikle kendilerinin eğitim aldığını ifade ederek, “Seçtiğimiz 10 öğrenci ile birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlerimiz şu an proje yazma aşamasında. Sonra Slovenya’ya giderek sunumlarını gerçekleştirecek. STK Yerleşkesi’nin kapılarını bizlere açan Bornova Belediyesi ve Başkan Mustafa İduğ bize büyük destek veriyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

4096-2734-max-2.jpg

Öğrenciler heyecan dolu

Proje için seçilen öğrencilerden Can Tutkun İldeş, “Bu projeden Bornova Belediyesi sayesinde haberdar oldum. Benim için çok heyecan verici bir proje. Çünkü toplumsal sorunlara gençlerin bakış açısıyla çözüm önerileri sunuluyor. Sonuçlarının da çok güzel olacağına inanıyorum” diye konuştu.

4096-2734-max-1.jpg

Bir diğer katılımcı öğrenci Selma Daş ise duygularını; “Proje beni çok heyecanlandırıyor. Bunun nedeni gençlere yönelik bir çalışma olması ve gençler tarafından yürütülmesi. Çünkü bizler çok daha fazla üretken olabiliriz” sözleri ile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.