Bornova’da Hocalı Anıtı’nın önünde anma töreni düzenlendi

Bornova’da Hocalı Anıtı’nın önünde anma töreni düzenlendi

Bornova Belediyesi, Hocalı Katliamı’nın 26’ıncı yılında Karacaoğlan Mahallesi’ndeki Azerbaycan Dostluk Parkı’nda bulunan Hocalı Anıtı’nda anma töreni yapıldı.

Azerbaycan ve Türkiye’nin birliğinin önemine vurgu yapılan törende, katledilenlerin anısına dua okunurken vatandaşlar Hocalı Anıtı’na karanfil bıraktı. Törene Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanısıra
Azerbaycan Milletvekilleri Ganire Paşayeva ve Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valer Hacıyeva da katıldı.

Türkiye ve Azerbaycan halklarının kardeşliğini pekiştirmek için Karacaoğlan Mahallesi’nde iki yıl önce hizmete açılan Azerbaycan Dostluk Parkı’nda, Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde, Hocalı Katliamı’nın 26’ıncı yılında anma töreni düzenlendi.

Park’ta bulunan Hocalı Şehitleri Anıtı’nın önünde yapılan törene Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanısıra Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Azerbaycan Milletvekilleri Ganire Paşayeva ve Sona Aliyeva, Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valer Hacıyeva, İzmir Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürsel Özdemir, İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mülazım Pasha, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Hocalı’da yaşananların soykırım olduğuna vurgu yapılan törende, 26 yıl önce bu acı olayda yaşamını yitirenler anısına dualar okundu. Törenin sonunda vatandaşlar Hocalı Şehitleri Anıtı’na karanfil bıraktı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila 26 yıl önce Azerbaycan’da katledilen kardeşlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını söyleyerek, “Bu acıyı yüreklerimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Azerbaycan ve Türkiye iki devlet bir millettir. Bu katliamın unutulmaması için Bornova’da Azerbaycan Dostluk Parkı’nı ve Hocalı Şehitleri Anıtı’nı açtık. Hocalı şehitlerini anmaya, gelecek kuşaklara anlatmaya devam edeceğiz. Kahraman askerlerimiz Afrin’de mücadele vermeye devam ediyor. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

Türk oldukları için öldürüldüler

İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mülazım Pasha, 26 yıl önceki acıları hala içlerinde yaşattıklarını belirtti. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise Bornova’da bulunan Hocalı Şehitleri Anıtı’nın dosta da düşmana da bir mesaj olduğunu söyleyerek, “Hocalı’da zulüm yapan Ermenistan’ın soykırımcı yöneticileri insanların Türk oldukları için öldürdüklerini sonradan ifade ettiler. O insanlar Türk oldukları için işkence ve acımasızlıklara uğratıldılar. Hocalı’da soğuktan donan çocuklar hepimizindi. Üzerinden ne kadar yıl geçerse geçsin biz bu acıyı içimizde hissetmeye devam edeceğiz. Çünkü bunları yapan insanlar hala adaletin önünde hesap vermedi” dedi.

İzmir Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürsel Özdemir, Bornova Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Azerbaycan Dostluk Parkı ve Hocalı Şehitleri Anıtı için teşekkür ederek, “Bundan 26 yıl önce Hocalı’da çok büyük acılır yaşandı. Hocalı’da yapılan soykırımdır. Bu soykırımın tanınmasını istiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden de Hocalı’da yaşananların bir soykırım olarak tanımasını talep ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.