Bornova'da ihtiyacı olana sıcak belediye eli

Bornova'da ihtiyacı olana sıcak belediye eli

Bornova Belediyesi görevlileri engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek ihtiyaç ve taleplerini belirliyor. Çalışmalar sonunda ilçede ihtiyacı olanlar belirlenecek ve engelli veri tabanı yapılacak.

Tüm yurttaşların yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, ilçede yaşayan engelli bireyler için yaptığı çalışmalarla da öne çıkıyor. İlçedeki tüm sokak ve çocuk oyun alanları engellilerin rahatça kullanacağı şekilde düzenlenirken engelli bireylerin sosyal hayatın içinde yer alabilmeleri için de birçok proje üretiliyor.  İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlar için engelli nakil aracı hizmeti, akülü ve manuel tekerlekli sandalye yardımı, danışmanlık hizmetleri, sosyal aktiviteler, hasta yatağı ve bez yardımı gibi pek çok alanda hizmet veriliyor.

İlçede yaşayan yoksul ve dar gelirli engelli bireyler Bornova Belediyesi’nde görevli Sosyologlar tarafından tespit ediliyor. Evler tek tek dolaşılarak eksikler belirleniyor. Kendileri için yapılan yardımlar ve bunlardan nasıl faydalanabilecekleri anlatılıyor. Evde yaşayanlar hakkında da bilgiler alınan ziyaretlerle Bornova’nın Engelli Veri Tabanı çıkarılıyor. Eylül 2017’de başlayan uygulama ile bu güne kadar 1650 hane ziyaret edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.