Bornova’da kış yüzme kursları kayıtları başladı

Bornova’da kış yüzme kursları kayıtları başladı

Bornova Belediyesi tesislerinde bir çok farklı dalda düzenlenen spor kursları ile binlerce Bornovalı spor yapma imkanı buluyor. Işıkkent Muhammet Yıldız Spor Tesisleri’ndeki yarı olimpik havuzda da her yaştan Bornovalıya yüzme kursu veriliyor.

Kış dönemi için hazırlıkları tamamlanan ve 8 Ekim’de başlayacak olan yüzme kurslarından yararlanmak isteyenler için ise son başvuru tarihi 3 Ekim olarak belirlendi. 

Spor alanında yapılan çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Bornova Belediyesi spor kursları ile de vatandaşlarını spora teşvik ediyor. Yüzmeden hentbola, basketboldan futbola kadar farklı bir çok dalda düzenlenen kurslardan binlerce Bornovalı yararlanıyor. Yaz ve kış 2 dönem şeklinde gerçekleşen yüzme kursları da büyük ilgi görüyor. Yaz dönemi tamamlanan kursların 8 Ekim’de başlayacak olan Kış dönemi için  son kayıt tarihi 3 Ekim olarak belirlendi. 

Çocuk, yetişkin ve kadınlara yönelik yüzme kursları için tesislerde 2’si kapalı olmak üzere 4 havuz bulunuyor. Yaz döneminde 4 havuz  kullanılırken, kış döneminde 2 kapalı havuz kullanılabiliyor. Yüzme kurslarından yararlananların sayısı yazın aylık olarak ortalama 1000 kişiye ulaşırken, kışın bu sayı 450 oluyor.

Uzman Kadro, hijyenik havuzlar

Işıkkent Muhammet Yıldız Spor Tesisleri’nde alanında uzmanlar görev yapıyor. Cuma günleri hariç haftanın 6 günü çalışan tesislerde 5 teknik personelin yanında, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu, cankurtaranlık brövesine ve antrenörlük belgelerine sahip 8 antrenör  aynı zamanda can kurtaranlık da yapıyor. 12 ay devam eden kurslara katılanlara  ücretsiz servis hizmeti de veriliyor. Ayrıca temizlik ve hijyenin ön planda tutuluyor. Havuzlarda ki suyun kalitesi görevli kimyager tarafından 4 saatte bir kontrol edilirken, hergün gün sonunda dezenfektasyon yapılıyor. Havuz suyu ayda birde Hıfzıssıhha tarafından da test ediliyor. Kurslarla ilgigi bilgi almak isteyenler Bornova Belediyesi’nin 999 29 29 nolu telefonundan dahili 3105’i arayabilir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.