Bornova’da kongrenin galibi Kavalar

Bornova’da kongrenin galibi Kavalar

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongre takviminde bu haftanın en heyecanlı ilçelerinden Bornova’da Evka-4 Spor Kompleksindeki İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ve Adnan Hocaoğlu'nun yarıştığı Bornova kongresini mevcut Başkan Kavalar kazandı.

CHP İzmir’in ilçe kongresi takviminin 2. haftasında gözler Bornova İlçe Kongresi’ndeydi. Saat 11.00’de başlaması gereken, ancak adaylardan Adnan Hocaoğlu’nun kongre alanına geç gelmesi ve kongre yeter sayısının tamamlanmasının beklenmesi nedeniyle kongreye 1 saat 45 dakika geç başlanıldı. Deneyimli siyasetçi Hakkı Süha Okay’ın divan başkanlığında  açılan kongrede adaylar, aday olmak için yeterli sayıda  imza topladıktan sonra konuşmalar yapıldı. Kura ile belirlenen konuşma sırasında ilk olarak Başkan Adayı Adnan Hocaoğlu kürsüye çıktı. Ardından İlçe Başkan Adayı Osman Koçanalı kürsüye çıkarak konuşmasını yaptı. Koçanalı konuşmasının sonunda “20 günde, 20 yılda yaşamadıklarımı yaşadım. Bunu size anlatamam. Bu yüzden adaylıktan çekildim" diyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

ZAFER KAVALAR'IN OLDU

İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da konuşmasını yaptıktan sonra listeler divana teslim edildi. Listelere itiraz için verilen sürenin uzaması üzerine Adnan Hocaoğlu ve destekleyen delegeler kürsüye yürüdü. Kürsü sakinleştikten sonra oy verme işlemine geçildi.

388 delegenin oy kullandığı kongrede mevcut Başkan Nevzat Kavalar 241 oy ile  yeniden başkan seçilirken, rakibi Adnan Hocaoğlu ise 147 oyda kaldı.

KAVALAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Kongrede salonda bulunan partililere teşekkür konuşması yapan Kavalar, "Görev alma yarışında katılımınızdan dolayı teşekür ederim.Bundan sonra hep birlikte AKP'yi iktidardan indirmek için çalışacağız. Çalışmadan başaracağımıza inanmıyorum" dedi.

 

Kaynak: Ege Postası

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.