Bornova’da “Masal Şenliği” Heyecanı...

Bornova’da “Masal Şenliği” Heyecanı...

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu arasında gerçekleştirilen “Masal Şenliği” projesi hayata geçirildi. Proje hakkında bilgi veren Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu;

“Bugüne kadar Ege Üniversitesi ile 20'ye yakın protokol kapsamında farklı fakülte ve Meslek Yüksek Okulları ile çok başarılı çalışmalara imza attık. Ayrıca Türkiye'de 2019 yılında sadece 10 kurumun projesinin kabul edildiği Erasmus+ K201 kapsamında yerli-yabancı çok ortaklı bir projemizde halen yürütülmeye devam etmektedir.Bugün bir araya gelmemize vesile olan "Masal Şenliği" çalışmasında ise Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi hocamızla görüştükten sonra, her iki kurumdan birer hocamız planlama çalışmalarına başladılar.Öğrt.Gör.Fulya Atalay Yalçın'ın rehberliğinde ve öğrencileri tarafından büyük emeklerle hazırlanan masal videoları için, Özel Büroda görevli projelerle ilgilenen öğretmenimiz Baki KARAKOÇ tarafından afişler ve kapak görselleri hazırlandı. 12 gün boyunca yayınlanacak 12 farklı masala ait videoları montajlanarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz youtube kanalına yüklenmiştir.

Bugünden itibaren hergün saat 12:00’ de videolara ait izleme bağlantıları, ilçemizdeki 200’ e yakın resmi ve özel okul ile paylaşılarak 3-6 yaş arası öğrencilerin velilerine ulaştırılacaktır. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden diğer 29 ilçeyle de 12 gün boyunca video bağlantıları paylaşılarak, İzmir genelinde 3-6 yaş arası tüm çocuklarımızın masalları izleyebilmesi sağlanacaktır.

5 senedir açık alanda yüzyüze canlandırma şeklinde icra edilen bu şenliği, bu sene tıpkı uzaktan eğitim faaliyetleri gibi çevrimiçi kanallardan gerçekleştirmiş olacağız. Bu vesileyle çok daha fazla öğrencinin istediği zaman tekrar tekrar izleyebilmesi de mümkün olacaktır. Belki de bugün bu çalışmanın gelecek senelerde hem yüzyüze hem de çevrimiçi olarak devam etmesinin adımını da atmış oluyoruz. 

Bu duygularla sayın rektörümüze, rektör yardımcılarımıza, MYO müdürümüze, projede görev alan akademisyen ve öğretmen arkadaşlara, özellikle de hazırladıkları bu güzel videolarla çocuklarımızın evde kalmaları gereken bu zor süreçte eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlayan üniversite öğrencilerimize şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.