Bornova’da meclis kaydı yapılmamasına ceza

Bornova’da meclis kaydı yapılmamasına ceza

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ,  Ağustos ayı meclisinin kayıtlarının alınmamış olmasıyla ilgili soruşturmada iki Fen İşleri çalışanına ceza verdiklerini açıkladı.

Bornova Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Ağustos ayı meclis tutanaklarının kayda alınmamış olması damga vurdu. Geçmiş meclis toplantısının tutanağının okunup oylanmasıyla başlayan mecliste AK Parti ilgili maddeye ret oyu verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, mecliste bir yedekleme sisteminin olmamasını eleştirerek, “Yedekleme sistemi yok. Yani sistem gittiği zaman her şey gidiyor. Oysa 50-100 TL vererek basit bir kayıt cihazıyla ikinci bir yedekleme yapılabilir. Kablodan, enerjiden, internetten bağımsız topu topu 50-100 TL ile bu işi sağlama alabiliriz. Sonuç itibariyle tutanaklar bildiğiniz üzere belediye meclisinin şerefidir. Yani ne konuştuk, ne konuşmadık, ne karar aldık tamamı bunlara dahildir ve her şeyin de başıdır. Dolayısıyla gündemimizin de başında bunu oylamakla işe başlarız” dedi.

SORUMLULUK BAŞKANDA

Taştan, konuşmasına önlem alınıp alınmadığı sorularıyla devam ederek, “ Burada benim merak ettiğim, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için ne gibi önlemler aldık? Bugün hala aynı sistemi mi kullanıyoruz? Bugün de veya 6 ay sonra kayıt olmazsa ne yapacağız? Bunu merak ediyorum. Yapılmadıysa da, bahsettiğim gibi ikinci bir önlemin de bulunmasını rica ediyorum. Burada şunu da ifade etmek isterim: Aslında burada sorumluluk sahibi olan divan yani, meclis üyesi arkadaşlarımız, siz başkan ve bu konudaki bürokratlarımızdır. Katip üyelerle birlikte. Biliyorsunuz biz meclisimizin ilk günlerinde sesli ve yazılı meclisimizin kaydının alınmasını oyladık; ama bu yasada, belediye çalışma yönetmeliğinde ayrıca da yapılabilir, diyerek ifade eder. Yani birbirinin yerine geçmez. Dolayısıyla bu sorumluluk onlardan ayrılmıyor” diye konuştu.

İKİ ÇALIŞANA CEZA

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da, böyle bir hatanın olmasından dolayı çok üzgün olduğunu ifade ederek, “ Bu hatayı yapan üç tane müdürlük sorumluluk altında. İşi yapan firmanın yaptığı işi test ederek teslim almamasından dolayı Fen İşleri’ndeki iki arkadaşımızın bir tanesi uyarı diğeri disiplin cezası alarak soruşturmayı tamamladık. Biz bu konuyu hemen teftişe verdik ve soruşturma açtık. Bundan sonra da bir daha böyle bir şeyin olmaması için de tüm teknik ekipler gereğini yapacaktır. Fatih (Taştan) beyin önerisi çok güzel. İkinci bir yedekleme yapılmalı. Her açıdan bunu yapmak gerekiyor. Ona bakarsanız bilgi işlemle ilgili siber saldırıların sadece Türkiye’de değil, dünyada inanılmaz bir yaygınlığı var. Şu anda bir siber açığı var mı, onunla uğraşıyoruz” açıklamasını yaptı.

YAPILMIŞ GİBİ GÖSTERİLEN TOPLANTI

Mecliste Çevre- Sağlık Komisyonu’ndan gelen önergelerin oylanması sırasında da tartışma yaşandı. AK Parti Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Hatice Yıldırım, söz konusu toplantıya çağrılmadıklarını, herhangi bir tebligat veya davet de almadıklarını ifade ederek, “Biz bir toplantıya gidip onayladığımız bir şey yok. Oysa maddelerde oy birliği yazıyor” dedi.

fatih-tastan--2.jpg

CHP Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Ulaş Özdemir de, AK Parti’lilerin kararını önceki toplantıdan dolayı bildiğini ve kararlarının değişmediğini bildiği için oybirliği ifadesini yazdığını söyledi.

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan ise, CHP’li Özdemir’i eleştirerek şu ifadelere yer verdi:

 “Çevre Sağlık Komisyonu başkanımız bir açıklama yaptı. Sayın Komisyon Başkanı dedi ki, ‘Biz toplantıları bir ay önce yaptık ve kararınızda bir değişme olmadığı için de toplantı yapmadık. Dolayısıyla, kendilerinin kararını da ben biliyordum’ dedi. Şimdi size bir belediye başkanı bir meclis başkanı olarak soruyorum: Sayın Başkan, önünüze gelen imza föylerinde ödenecek olan huzur haklarında bir önceki ay mı baz alınacak? Yoksa bu ay yeni bir toplantı yapılmış gibi mi gösterilecek? Çok açık bir soru. Bunun tabii ki cevabını siz vermeyeceksiniz; ama bunun doğru bir şekilde yapılmasını sağlamak da sizin göreviniz. Şart ne olursa olsun, ben hiçbir komisyonumuzun, hiçbir komisyon başkanımızın tarihsiz, imzasız, toplantıya davet tebligatı yapmadan, bir işlem yapmasını doğru bulmuyoruz. Kaldı ki teknolojiden yararlanıyoruz, arkadaşlara whatsap gruplarından bilgilendirme yapılabilir.  bir çok komisyon başkanımız sağ olsunlar, bizim arkadaşlarımıza uyan günlerde toplantı yapıyorlar. Ama yapmayanlar var. Toplantı yapmadığı halde yapmış gibi yapanlar var. Toplantı yapmadığı halde imza atanlar var. Bunun da takibinin yapılmasını rica ediyorum.”

YAPILMAMIŞ TOPLANTI KABUL EDİLEMEZ

Başkan Mustafa İduğ, durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, “Ben de yapılmamış bir toplantının imzasını asla kabul etmem. 5 yıl meclis üyeliği yaptım burada. Katıldığım toplantıya imza attım. Katılmadığım toplantıya imza atmadım. Kimsenin de adıma imza atmasına müsaade etmedim. Doğru bulmuyorum. Bunun daha sıkı takip edilmesi adına elimden geleni yapacağım” görüşünü aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.