Bornova'da metruk bina, aktivite merkezi oldu

Bornova'da metruk bina, aktivite merkezi oldu

Altındağ Serintepe Mahallesi’nde, Kandere Parkı içinde bulunan, yıllar boyu kullanılmadığı için metruk hale dönüşen ve çevreden çok şikayet alan bina, Bornova Belediyesi ekipleri tarafından yenileyerek, yepyeni bir aktivite merkezi haline dönüştürüldü. 

Geçmiş yıllarda çay bahçesi ve giysi bankası olarak kullanılan iki katlı bina özellikle bölgede yaşayan kadınların ve çocukların kullanımı için tekrardan tasarlandı. Yine iki kat olarak hizmet verecek olan ve içinde mutfak bölümünde bulunan 355 metrekare alana sahip bina mahalle sakinleri için yepyeni bir sosyal alan oluşturacak. 

brn_0726.jpg

Tesislerimizi yeniliyoruz 

Merkezin içinde bulunduğu parkta peyzaj çalışmaları ile çeşitli türdeki bitki ve çiçeklerle rengarenk bir görünüme kavuşturuldu. Binada yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, binanın tamamen yenilendiğini ifade etti. Başkan İduğ, “İlçemizde belediyemize ait olan atıl durumdaki binalarımızın tamamını yenileyerek vatandaşlarımızın etkin olarak kullanabileceği alanlar yaratmak istiyoruz. Serintepe parkı içinde bulunan binamızda bunlardan biriydi. Burayı özellikle kadınların ve çocukların güvenle vakit geçirebileceği bir sosyal alana çevirdik. Pandemi nedeniyle henüz açılışını yapamadık. En yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetinde olacak” dedi. 

brn_0717.jpgbrn_0728.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.