Bornova'da moloz atıklarına hızlı çözüm

Bornova'da moloz atıklarına hızlı çözüm

Bornova Belediyesi ev tadilatlarında ortaya çıkan molozların kolayca bertaraf edilmesini sağlamak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için önlem alıyor.

Randevulu ve konteynerli moloz toplama hizmetini de başlatan Bornova Belediyesi, 100 çuvala kadar molozları vatandaşların evlerinin önünden ücreti karşılığında alıyor.

 

Temizlik ve hijyen konusunda önemli çalışmalar yürüten Bornova Belediyesi moloz atıkları konusunda da önemli çalışmalar yürütüyor. Ev ya da işyerlerinde yapılan tadilatlardan sonra ortaya çıkan atıkların sokakları kirletmesini önlemek için vatandaşların işlerini kolaylaştıran önlemler alınıyor. Ev ve işyerlerinde yapılan küçük çaplı tadilatlar sonucunda ortaya çıkan moloz atıkları, çuvalların 30 kilogramı geçmemesi kaydıyla 100 çuvala kadar Bornova Belediyesi tarafından alınıyor.

Randevulu sistem

Bornova Belediyesi, sokaklarda kısa süreli de olsa moloz atıklarının görüntü kirliliği yaratmaması için randevulu ve konteynerli moloz toplama sistemini de başlattı. Bu sistemle evinde tadilat yapacak vatandaşlar önceden randevu alıp, evlerinin önüne bırakılan konteynere moloz çuvallarını koyuyor, Bornova Belediyesi ekipleri de vinçli sistemle kaldırılarak kamyon arkasına yerleştirilen konteyneri alıp moloz döküm alanlarına taşıyor. 

Moloz döküm sahalarına taşınıyor

 

Molozlarını randevulu sistemle  kaldırtmak isteyen vatandaşlar, Bornova Belediyesi’nin 0 232 999 29 29 numaralı santral numarasından dahili 2304’ü çevirerek randevu alıyor. Daha önceden belirlenen günde vatandaşın binasının önüne bir konteyner bırakılıyor. Çuvallarla konteynere bırakılan molozlar Bornova Belediyesi ekipleri tarafından moloz döküm sahalarına taşınıyor. 5 ton kapasiteli konteynerin vinçli sistemle bırakılıp alınması büyük kolaylık sağlayor. Vatandaşlar yeni yöntemi etkin bir şekilde kullanıyor. 

 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha temiz bir Bornova için çalıştıklarını belirterek, “Hem yol kenarlarında ve kaldırımlarda molozların çirkin görüntüler oluşturmasını engellemek hem de vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak için molozları topluyoruz. Bu hizmetimizi daha da geliştirmek için randevulu ve konteynerli moloz toplama sistemini de devreye soktuk. Daha temiz bir Bornova için, ‘Bornova Bizim Evimiz’ diyerek çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.