Bornova'da okul sıraları yeni yıl için yenileniyor

Bornova'da okul sıraları yeni yıl için yenileniyor

Bornova’da bulunan tüm resmi okullardaki öğrenci sıraları, Mimar Sinan MTAL’nin gönüllü öğretmen, öğrenci ve personelleri tarafından el birliğiyle yenileniyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okulların eğitim öğretim dönemine hazırlanmasıyla ilgili çalışmaları çerçevesinde, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu önderliğinde Mimar Sinan MTAL'nin gönüllü öğrencileri, öğretmenleri ve personelleri tarafından ilçede bulunan tüm resmi okullardaki öğrenci sıralarının bakım, onarım ve tamirat işlemleri hız kesmeden devam ediyor.

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI EMEK SARF EDİYORLAR

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Atölyesi’nde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde takip eden okul müdürü Zülküf Yıldız, “Bornova’daki bütün okulların, yüzeyi bozuk olan, kazınmış olan, çizilmiş olan sıralarını buraya getirip; gönüllü öğretmen, öğrenci ve personellerimizle sıraların yüzeyini zımparalamak, verniklemek, kırık varsa kaynak yapmak vb. bakım onarım ve tamirat işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu sayede ciddi anlamda bir geri dönüşüm, maliyet kazanıcı oluyor. Çok düşük bir maliyete bu sıraları yeniye yakın bir şekilde hazırlayıp okullarına teslim ediyoruz. Bazı okullarda sıra sayısı fazla olduğu zaman, kendimiz gidip yerinde bakım-onarım işlemlerini yapıyoruz. Diğer türlü okullardan aldığımız sıraları buraya getirip işlemlerini burada gerçekleştiriyoruz ve ardından tekrar okullara götürüp bırakıyoruz” dedi.

“10 BİNE YAKIN SIRA BAKIMDAN GEÇECEK”

17-18 tane okulda yaklaşık 400 sıra tadilat için bizi bekliyor diyen Yıldız, “Tahminime göre 10 bine yakın sıra bu bakımlardan geçecek. Buradaki bütün planımız, öğrencilerimizin eğitim öğretime temiz sıralarda başlaması. Yetişmediği zaman ve ileride ihtiyaç olduğunda da yıl boyunca bu çalışmamız devam edecek. Öğrencilerimizi sıraları daha düzenli ve güzel kullanmaya davet ediyorum. Çünkü o sıraları onlardan sonra diğer öğrencilerde kullanacak ve şu anda burada çalışan öğrenciler de var, gerçekten eski haline getirmek büyük bir emek gerektiriyor. Ayrıca öğrencilerimiz notlarını masaya yazmak yerine defterlerine yazsalar daha güzel olur” diye belirtti.

Ayrıca yapılan işlemlerin ekonomik olarak çok büyük bir katkı sağladığına da dikkat çeken Yıldız, “Normalde bir sıra takımının maliyeti 4 bin ile 8 bin lirası arasında. Bizim burada yaptığımız çalışmalarla maliyeti yaklaşık 50 liraya getiriyoruz. Arada ekonomik olarak ciddi bir fark var” ifadelerini kullandı.

aw016492-02.jpg

“İŞ HAYATINA HAZIR BİR ŞEKİLDE YETİŞMİŞ OLACAKLAR”

Okulda zarar görmüş sıraların bakım, onarım ve tamiratlarını yaptıklarını söyleyen Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı öğretmenlerinden Mustafa Yakın, “Gönüllü öğretmenler ve öğrenciler olarak burada birlikte çalışıyoruz. Öğrencilerimiz hem el becerilerini geliştirmiş oluyorlar hem de derste görmüş oldukları malzemeyi, takımı burada uygulamalı olarak kullanmış oluyorlar. İş hayatına hazır bir şekilde yetişmiş olacaklar” diye konuştu.

“YAPTIĞIM İŞTEN ZEVK ALIYORUM”

Mobilya Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Muhammed Berkay Atalay ise “Başka bir iş ile uğraşıyorum ama boş zamanlarımda buraya gelip el becerilerimi geliştiriyorum. Burada olmak ve sıraların kokusunu hissetmek hoşuma gidiyor. Yaptığım işten zevk alıyorum. Derste gördüklerimi burada uygulamanın iş hayatımda çok faydalı olacağını düşünüyorum. Yaşıtlarıma da buraya gelip el becerilerini geliştirmelerini öneririm” şeklide konuştu.

aw016492-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.