Bornova’da parklar artık daha güvenli

Bornova’da parklar artık daha güvenli

Yeşil alanları ve çocukların özgürce koşup oynayabileceği parkların sayısını artırmak için çalışan Bornova Belediyesi, mevcut oyun alanlarını da daha güvenli hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda parklardaki kum havuzları kauçuk kaplama ile değiştirilerek daha güvenli oyun alanları yaratılıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 2017 yılında 25 parkta kauçuk kaplama işleminin yapıldığını belirterek, “Daha yeşil bir Bornova için çalışıyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi, bir yandan 517’yi bulan park ve yeşil alan sayısını artırmak için yeni projeler üretirken bir yandan da mevcut parkları yenileyerek daha yeşil ve güvenli hale getiriyor. Parkların içinde bulunan yeşil alanlar yeni düzenlemelerle genişletilirken, oyuncakların bulunduğu zeminlerdeki kum havuzları ve sert zeminler kauçuk ile kaplanarak daha güvenli hale getiriliyor. Oyun alanlarının zemini kauçuk ile kaplanarak çocukların yaralanmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. 2017 yılı içinde 25 parkın zemini bu şekilde yenilenirken 2014’ten bu yana dönüştürülen parkların sayısı 96’ya ulaştı. Bunun yanısıra parklardaki oyuncaklar ve spor aletleri de ihtiyaca göre yenileniyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Belediyesi’nin sorumluluğundaki toplam yeşil alan miktarının 1 milyon 821 bin 969 metrekareye ulaştığını belirterek, “Hem insanlarımızın nefes aldığı, keyifli vakit geçirdiği bu alanları artırmak için çalışıyoruz hem de daha modern ve güvenli hale getirmek için sürekli çalışıyoruz. Bir yandan parklarımıızdaki yeşil alanların bakımını düzenli olarak yaparken bir yandan da yeni bitkilerle zenginleştiriyoruz. Oyun alanlarındaki kum havuzlar ve sert zeminleri de mümkün olduğu kadar kauçuk zeminlerle değiştirerek daha güvenli hale getiriyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.