Bornova’da satranç heyecanı yaşanıyor

Bornova’da satranç heyecanı yaşanıyor

Türkiye Satranç Federasyonu ve Bornova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Bornova Belediyesi İzmir’in Kurtuluşu Uluslararası Satranç Turnuvası’ büyük heyecana sahne oluyor.

Azerbaycan, KKTC, İran, Ürdün, Gürcistan ve Özbekistan’dan gelenlerle birlikte toplam 172 sporcunun katıldığı Turnuva, İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül’de başladı. Final karşılaşmaları 13 Eylül’de yapılacak olan Turnuva’ya katılım için alt yaş sınırı 7 olarak belirlenirken, üst sınır belirlenmedi.

Toplam 172 sporcunun katıldığı ‘Bornova Belediyesi İzmir’in Kurtuluşu Uluslararası Satranç Turnuvası’ Büyükpark’taki Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Bornova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Turnuva büyük ilgi gördü.

İsviçre Sistemi’nin uygulandığı Turnuva’da farklı kategorilerde dereceye girenlere para ödülleri verilecek. Açık kategoride birincilik ödülü 3 bin 250 TL olarak belirlenirken, bu kategoride ilk 10’a girenlere ödül verilecek. ‘En İyi Türk Sporcu’, ‘En İyi Kadın Sporcu’, ‘En İyi 50 Yaş Üstü Sporcu’, ‘En İyi 1600 ELO/UKD ve Altı Sporcular’, ‘En İyi 1601-2000 ELO/UKD Puanına Sahip Sporcular’ kategorilerinde de dereceye girenler çeşitli para ödüllerinin sahibi olacak. 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, herkesin spor yapmasını sağlayacak alt yapı olanaklarını sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Bu yolda önemli bir mesafe aldık. Spor altyapısına önemli yatırımlar yaptık. Satranç sporunu da desteklemeye devam edeceğiz. Yurtiçinden ve yurtdışından katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Doğruer de, satranç organizasyonlarının yapılmasında desteklerin çok önemli olduğunu belirterek, “Yerel yönetimler bizim en büyük destekçilerimiz. Büyük organizasyonlarımızı yerel yönetimlerimizin destekleriyle yapıyoruz. Bu anlamda Bornova Belediyesi’ne sonsuz şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Satranç için çocuklarmıız için çok büyük bir katkı yapıldı. Ne kadar teşekkür etsek az olur” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.