Bornova'da sofralar da bir gönüller de

Bornova'da sofralar da bir gönüller de

Bornovalılar, bu yıl da Bornova Belediyesi'nin Türk Kızılayı Bornova Şubesi ile birlikte düzenlediği iftar sofralarında biraraya geliyor.

İki sabit noktada kurulan sofralar dışında her gün bir başka mahallede gerçekleşen iftar yemekleri paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneği oluyor. Son olarak Genç Kulalılar Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliği ile Yeşilova Pazaryeri'nde verilen iftar yemeğinde 3 bin 500 kişi buluştu.

 

Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğinde her sene kurulan iftar sofraları bu sene de birlik ve dayanışmanın en güzel örneği oluyor. Karacaoğlan ve Yeşilova Mahallelerinde iftar boyunca kurulan sabit iftar noktaları dışında her gece farklı bir mahallede gerçekleşen iftar yemeği ve Geleneksel Ramazan Eğlencesi de Bornovalıları biraraya getiriyor. Yeşilova Mahallesi Pazaryeri'nde Genç Kulalılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin katkısıyla verilen iftar yemeğinde 3 bin 500 kişi buluştu.  

 

Gelereksel Ramazan eğlencelerinin de renk kattığı geceye Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da katıldı. Gecede emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Atila, "Ramazan ayı birlik ve beraberlik demektir. Merhamet ve rahmet ayıdır. Bu gece dostluk sofralarımıza katkı koyan derneğimize ve tüm hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu kutsal günlerde tüm duaların ve dileklerin kabul edilmesini diliyorum" dedi.

 

Her gün bir mahallede

 

17 Mayıs'ta Evka 4 Mahallesi ile başlayan iftar buluşmaları sırasıyla; Pınarbaşı, Bornova Merkez Büyük Park, Barbaros Mahallesi, Zafer Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Merkez Mahallesi, Evka 3 Mahallesi, Tuna Mahallesi, Işıkkent Mahallesi, Çamdibi, Ümit Mahallesi, Çamiçi Mahallesi,  Karacaoğlan Mahallesi, Gökdere Mahallesi, Kavaklıdere Mahallesi, Kayadibi Mahallesi ve Yeşilova Mahallesi ile devam etti.

Gerçekleşecek İftarlar

 

4 HAZİRAN PAZARTESİ / Eğridere Mahallesi, Rekreasyon Alanı

5 HAZİRAN SALI / Koşukavak Mahallesi, Koşukavaklılar Derneği Önü

6 HAZİRAN ÇARŞAMBA / İnönü Mahallesi

7 HAZİRAN PERŞEMBE / Gaziosmanpaşa Mahallesi, Çamdibi Pazaryeri

9 HAZİRAN CUMARTESİ / Beşyol Mahallesi

10 HAZİRAN PAZAR (KADİR GECESİ) / Sahur, Küçükpark Meydanı

11 HAZİRAN PAZARTESİ / Meriç Mahallesi, Kosova Sancak Dernek Önü

12 HAZİRAN SALI / Yeşilçam Mahallesi Yeşilçam ilkokulu

13 HAZİRAN ÇARŞAMBA / Doğanlar Mahallesi, Pazaryeri

14 HAZİRAN PERŞEMBE / Mevlana Mahallesi, Pazaryeri

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.