Bornova'da 'Soykırım' kınandı

Bornova'da 'Soykırım' kınandı

Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekleri Federasyonu, Azerbeycan'dagerçekleştirilen Ermenilerin yaptığı soykırımı Bornova'da düzenlediğibir etkinlikle kınadı

Bornova Hükümet Konağı önünde düzenlenen etkinliğe Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsa Ambarcı, İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Ok, Eski Bornova Belediye başkanı ve eski Milletvekili  Cengiz Bulut, Ak Parti Bornova Meclis üyesi Özen Kızılırmak, Şehitler Diyarı Sarıkamış Dernek Başkanı İlhan Aktaş, Gazeteci Muhabir Nigar Ögeday, Ressam Gülnare Muhtanova Pamuk ve Bornovalılar katıldı.

Etkinlikte Basın Açıklaması yapan İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı TADEF Genel Başkan Yardımcısı Mülazim Pasha "Uslanmaz, Utanmaz, Uzlaşmaz, Nankör Soykırımcı Ermenistan şu an Kafkasya' da huzur ve barış ortamını dinamitleyen yapay kurulmuş bir Terör Devleti statüsündedir." dedi.

Azerbaycan topraklarının beşte birini haksızca işgal eden; Hocalı başta olmak üzere birçok yerde soykırım yapan Ermenistan Devleti bu günlerde daha da hırçınlaşıp üç gün önce dünyanın gözü önünde Fuzuli'nin Alı Hanlı Köyün'de 82 ve 120 milimetrelik havan toplarıyla ateş ederek masum mazlum tedirgin çaresiz sivil insanları top ateşine tutarak iki yaşını doldurmamış Zehra bebek ile babaannesi 50 yaşındaki Sahibe Guleyava'yı katlederek hayli sayıda sivil insanları yaralayıp tedirgin ettiklerini hatırlatan Pasha "Bu Ermenilerin ilk yaptığı değil 25 senedir her fırsatta adaletten konuşan Ermenilerin yaptığı her pisliğe göz yummak, suçsuz günahsız korumasız sivil vatandaşları katletmek. Artık Dünyada tüm Türk Milleti'nin sabrının ve sözünün bittiği noktadayız. Tarih şahit olsun ki Ermeniler ve destekçileri bu akıttığınız kanların hesabını mutlak misliyle geri ödeyeceksiniz.İşgal ettikleri topraklardan 20 senedir sulh yolu ile çıkmayan Ermeniler'i Azerbaycan Ordusu çıkarmasını çok iyi bilir 2-4 Nisan 2016 yılında Azerbaycan Ordusu'nun işgal edilmiş topraklarlarının bir kısmını azat ederek saygın gücünü göstermiştir.

Dünyada ve Türkiye'de sivil toplum örgütleri olarak kamuoyuna sabırla haykırarak sesleniyoruz Terörist Ermeni Devleti İşgal ettiğiniz toprakları insanca iade ediniz; Aksi halde ne oyunlarla kurulmuş olan Terör devletiniz başınıza yıkıldığı gibi ömür boyu Kafkasya'da barış ve huzur bulamayacaksınız.
Buradan kamuoyu önünde AGİT MİNİSKİ Grubuna sabırla sesleniyorum!

20 senedir problemin çözüleceğine söz verip fakat sözünde duramadığınızı kendiniz de iyi biliyorsunuz. AGİT eş başkanlığı yapan Fransa, Amerika ve Rusya ne yazık ki; olaya adaletli yaklaşmıyorlar.
Çifte standarttı sahte yaşam biçimini kabul eden Ermeni Devleti ve iki yüzlü destekçi Devletlerde, tarih önünde sorumlu olarak hesap vereceklerdir.
Bütün gücümüzle kanımızın son damlasına kadar Kardeşimiz Azerbaycan Devleti ve Milletinin yanında olduğumuzu kamouyununda karşısında dünyaya ilan ediyoruz" dedi.
Kınama etkinliğine katılanlar konuşmaların ardından alandan ayrıldı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.