Bornova’da temizlik ve geri dönüşüm birarada

Bornova’da temizlik ve geri dönüşüm birarada

Bornova Belediyesi, temizliği geri kazanımla birleştirdi.

Bornova Belediyesi, son teknoloji araç ve ekipmanlarla daha temiz bir Bornova yarattı. 4.5 yıllık sürede içinde 858 ton katı atık toplayan Bornova Belediyesi, katı atıkların ayrı toplanarak ekonomiye geri kazandırılması yolunda da büyük adımlar attı.

Bornova Belediyesi bir yandan en yeni teknolojilerle Bornova’nın çöplerini toplayıp çevre temizliğini sağlarken bir yandan da atıkları kaynağından ayrı toplama çalışmalarına ağırlık vererek çevreyi koruyor. Son 4.5 yılda 61 bin ton ambalaj atığı, 30 bin ton cam atığı, 28 bin ton da pil atığını kaynağında ayrı toplayarak bunları hem ekonomiye kazandırıp hem de çevre kirliliğinin önüne geçen Bornova Belediyesi, temizlikten taviz vermedi.

bsn_8518.jpg

Geri dönüşümde büyük adım

Bornova Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ni de faaliyete geçirdi. Işıkkent Egemenlik Mahallesi Kemalpaşa Caddesi üzerindeki Atık Getirme Merkezi’nde, ekonomiye geri kazandırılabilecek atıklar kabul ediliyor. Duyarlı vatandaşların işbirliğiyle çevrenin kirlenmesi önlenirken, yeniden çeşitli ürünlere dönüşebilecek atıklar çöpe gitmekten kurtuluyor.

7/24 temizlik

Geçen 4.5 yıllık süre içinde konteynerler 54 bin 214 kez yıkanarak dezenfekte edildi, 21 bin 945 kez konteyner boyandı, ibadethaneler 546 kez temizlendi. Toplam 10 bin 346 kez kanal açma, 2 bin 606 kez vidanjör hizmeti veren Bornova Belediyesi, 115 bin 324 ton harfiyat ve moloz atığı topladı. 88 bin 160 kez cadde temizliği, 7 bin 650 kez sokak temizliği yapıldı. Pazaryerleri ise 4 bin 78 kez temizlendi. Daha güzel bir görüntü elde etmek amacıyla 632 çöp konteyneri çim giydirme yöntemiyle kaplandı. Çöp toplama hizmetinin daha temiz verilebilmesi, sokakların kirlenmemesi için geçen süre içinde yeni  konteynerler de alındı. Geçen 4.5 yıl içinde çeşitli tür ve hacimlerde toplam 1552 galvaniz konteyner alındı. Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü vardiya sistemiyle, gün boyunca hareketli olan bölgelerde 7/24 temizlik anlayışını
hayata geçirdi.

5j7a5854.jpg

Sokaklarda ‘Bahar Temizliği’

Sivrisinek ve karasineklerle mücadele amacıyla ilaçlamalar da yapan Bornova Belediyesi, bu dönemde ‘En güzel temizlik kirletmemektir’ sloganıyla ‘Bahar Temizliği’ kampanyası başlattı. Her yıl Nisan ve Mayıs aylarında Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, belediye çalışanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar her hafta bir mahallede sokakları temizledi.

Temizlikte sosyal sorumluluk anlayışı

Bornova Belediyesi, temizlik alanındaki sosyal sorumluluk projelerinde de öncü oldu. Bayat ekmeklerin toplanması amacıyla 50 adet bayat ekmek toplama kutusu, belirlenen noktalara konuldu. İlçedeki devlet okullarına 355 adet ekolojik dezenfektan temizlik seti alınarak dağıtımı yapıldı. Çevre kirliliğinin önüne geçmek için hayata geçirilen projelerden biri de atıkmatik oldu. 5 adet atıkmatik cihazını ilçenin merkezi noktalarına yerleştiren Bornova Belediyesi, cihaza atılan atık cinsine ve miktarına göre atıkmatik kartına puan yüklemesi yapıp çeşitli hediyeler dağıttı.

 Araçların yaş ortalaması düştü

Bornova Belediyesi çöp toplama ve sokak temizliğinde kullanılan araçların yaş ortalamasını 5’ten 3’e düşürdü. Araç filosuna bir adet hidrolift, 6 çok amaçlı çöp toplama aracı, bir adet basınçlı yol yıkama aracı eklendi. Randevulu moloz toplama sistemine geçen Bornova Belediyesi, çeşitli hacimlerde 84 adet konteynerle toplama yapmaya başladı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.