Bornova’da vatandaşa da esnafa da kolaylık

Bornova’da vatandaşa da esnafa da kolaylık

2017’nin ilk yarısında 573 Ruhsat verildi

Bornova Belediyesi vatandaşın da esnafın da işlerini kolaylaştırıyor. Esnaftan gelen talepleri en hızlı şekilde çözüme kavuşturmak için ruhsat konusunda önemli adımlar atılırken, 2017 yılının ilk 6 ayında 573 yeni ruhsat verildi. Vatandaşın işini kolaylaştırmak adına yapılan uygulamalarda ruhsat vatandaşların iş yerine ekipler tarafından teslim ediliyor. Ayrıca Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri, iş yeri denetleme ve şikayetleri yerinde takip etme gibi konularda da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bornova Belediyesi yurttaşların işini kolaylaştırmak için hizmeti vatandaşın ayağına götürüyor. Belediyeye ruhsat için başvuru yapan esnafın, onaylanmış ruhsatları Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri tarafından işyeri sahiplerine adreste teslim ediliyor. 2017 yılının ilk 6 ayı içinde 573 esnafa ruhsat teslim edildi. Ayrıca 1063 iş yeri Ruhsat Denetim Müdürlüğü tarafından denetlenirken, iletilen 561 şikayete de yerinde tespit yapıldı. Yine ilk 6 ay içinde kurallara uymayan 344 iş yerine para cezası uygulanırken, 315 iş yerine de para ve kapatma cezası verildi.

6 ayda 513 yeni ruhsat

İşyeri için belediyeye müracat eden esnafın tüm eksiklikleri tamamlanıp ruhsatı onaylandıktan sonra çıkan işyeri ruhsatları vatandaşların ayağına kadar götürülüyor. Böylece esnafın hem vakit hem de kazanç kaybının önüne geçiliyor. Ruhsat çalışmalarında 2017 yılının ilk yarısında ilçe sınırları için bulunan işyerlerine 391 sıhhi, 182 de GSM(Gayri Sihhi Müessese) olan 513 ruhsat dağıtıldı. Ruhsatları iş yeri sahiplarine Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri teslim etti.

Vatandaşların sorunlarını çözmek için çalıştıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Her birimde hizmet kalitesini her geçen gün daha da arttırmayı ilke edindik. Esnafımızın işini kolaylaştırmak bizi çok mutlu ediyor. Yerinde ruhsat teslim etmek uygulaması ile de onların zaman kaybını önlüyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.