Bornova’da yarı yıl tatili film kulübüne başvurular başladı

Bornova’da yarı yıl tatili film kulübüne başvurular başladı

Bornova Belediyesi, yarı yıl tatili film kulübüne başvurular başladı. Son tarih 19 Ocak Cuma olarak açıklandı.

Gençlere ve çocuklara sinemayı sevdirmek ve geleceğin sinemacılarını yetiştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Bornova Belediyesi Film Ofisi (BBFO), yarıyıl tatilindeki öğrencilerin keyifli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla özel bir atölye çalışması hazırladı. Yarıyıl Tatili Film Kulübü adı ile gerçekleşecek olan etkinlikte çocuklar film izlemenin keyfini yaşarken kısa film yapma tekniklerini de öğrenecek.

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek olan atölye çalışması 24-25-26 Ocak ile 29-30 ve 31 Ocak 2024 tarihlerinde yaş gruplarına göre iki grup olarak yapılacak. 3 gün sürecek olan atölyeler günde 3 saat şeklinde gerçekleşecek. Ücretsiz olarak düzenlenen etkinlikten yararlanan Bornovalı gençler filmlerin nasıl çekildiğini öğrenerek, ekipman kullanımını deneyimleyecek ve stop-motion animasyon film yapımına adım atacak.

TEKNOLOJİ VE SANAT

Çocukların eğitimi için Bornova Belediyesi olarak her konuda destek verdiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornovalı çocukların kültürel ve sanatsal gelişimlerine de katkı sağlamak istiyoruz. Günümüz dijital dünyasında çocuklarımızı doğru yerlere yönlendirmemiz gerekiyor. Bu düşünce ile teknoloji ve sanatın iç içe olduğu sinema dünyasını çocuklarımıza tanıtmak istedik. Film Ofisimizin yaptığı çalışmalar bu alanda gizli kalmış yeteneklerin ortaya çıkması ve geleceğin sinemacılarının yetişmesi açısından çok değerli” dedi.

Etkinliğe katılım sağlamak isteyenler ‘basvuru.bornova.bel.tr’ adresindeki başvuru formunu doldurabilir. Kontenjan her iki grup için 12 kişi ile sınırlıdır.

gd9hglxwcaeqbry.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.