Bornova’da yeşil rekor

Bornova’da yeşil rekor

Bornova Belediyesi 5 yılda 43 yeni park ve 31 yeni ağaçlandırma sahası oluşturdu

Bornova Belediyesi  çocukların özgürce koşup oynayabilmesi, Bornovalıların daha yeşil bir çevrede yaşayabilmesi için son 5 yılda 43 yeni park, 31 yeni ağaçlandırma sahası oluşturdu. Yeni yatırımlarla Bornova’daki toplam yeşil alan ve park sayısı 540’a çıkarken, Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği kişi başına 9 metrekarelik yeşil alanın da 9.3 metrekareyle üstüne çıktı.

Bornova Belediyesi son 5 yılda 43’ü park, 31’i ağaçlandırma alanı olmak üzere 74 yeşil alan ve parkı ilçeye kazandırarak, Bornova’daki yeşil alan ve parkların toplam sayısını 540’a çıkardı. Sadece 2018 yılı içinde ilçeye 12 yeni park ve 2 ağaçlandırma alanı kazandıran Bornova Belediyesi, parkların ve yeşil alanların kapladığı alanı 1 milyon 881 bin 115 metrekareye çıkardı. Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği kişi başına 9 metrekarelik yeşil alanın da 9.3 metrekareyle üstüne çıkan Bornova Belediyesi, son 5 yılda ilçeye 162 bin 86 metrekare yeşil alan kazandırdı.

_mg_8908.jpg

Parklara özel bakım

Bornova Belediyesi, ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırırken mevcut yeşil alanların ve parkların yenileme ve bakım çalışmalarını da sürdürdü. Geçen 5 yıllık süre içinde pek çok parkın oyuncaklarının, spor aletlerinin, oturma grubu, çöp kutusu, piknik masalarının yenilenmesi sağlandı. Ayrıca tadilat yapılan tüm parklarda çocuk oyuncaklarının bulunduğu alanlardaki kum havuzları kauçuk kaplama ile değiştirildi. İlk aşamada 5 parkta güvenlik kamerası sistemini başlatan Bornova Belediyesi, talep edilen yeni parklarda da bu sistemin kurulması için çalışmalara başladı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yeni park ve yeşil alanlar yaratmak ve olanları iyileştirmek için sistemli bir şekilde çalıştıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın en büyük ihtiyacı bulundukları bölgelerde bakımlı parklar ve yeşil alanlar. Hem çocuklarımızın için hem büyüklerimizin için öncelikle talep edilen hizmetler arasında parklar. Bu bilinçle geçen 5 yıllık süre içinde yeni parklar ve yeşil alanlar yaratmaya önem verdik. Parklarımızı daha da güçelleştirmeye ve yenilerini eklemeye devam edeceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.