Bornova'da yüzme kurslarına çocuklardan yoğun ilgi

Bornova'da yüzme kurslarına çocuklardan yoğun ilgi

Bornova Belediyesi’nin 2022 yılının ağustos ayında hizmete açtığı Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu çocukların ilgi odağı oldu. Kış Dönemi kursları için 550 çocuk kayıt yaptırdı.

Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, açıldığından bugüne kadar Bornovalı çocukların en uğrak yerlerinden biri haline geldi. Yoğun ilgi nedeniyle kayıtları kısa sürede dolan Kış Dönemi Kursları’ndan 550 çocuk yararlanıyor. Çocuklar haftanın 6 günü açık olan havuzda, modern, güvenli ve hijyenik koşullarda yüzme eğitimi alıyor.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sporun çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi için çok önemli olduğunu belirterek, “Çamdibi Havuzu’nu bölge sakinlerinin isteği doğrultusunda projelendirip ilçemize kazandırdık. Açıldığından bugüne, gösterilen ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz için böylesi yatırımların daha da artması gerekiyor” diye konuştu.

ort-1512.jpg

"TAM KAPASİTE İLE ÇALIŞIYORUZ"

Tam kapasite ile çalıştıklarını söyleyen Bornova Belediyesi Yüzme Eğitim Koordinatörü Erman Ceviz, “Çamdibi Yüzme Havuzumuzu çocuklara ayırdık. Onlar buradan çok memnunlar. Merkezi bir yerde olduğu için okullarından çıkıp rahatça buraya gelebiliyorlar. Işıkkent’teki yüzme havuzlarımızı ise yetişkinler ve belediyemiz ile işbirliği içinde çeşitli kulüpler kullanıyor” dedi.

ort-1533.jpg

Profesyonel antrenörler gözetiminde yüzme öğrenen çocuklar ise memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

Öykü Aydemir (10), “Yüzmeyi çok seviyorum. Yüzerken kendimi çok sağlıklı, zinde ve mutlu hissediyorum. Burası çok güzel. Antrenörlerimiz bizimle çok yakından ilgileniyor. Bu havuzu açtığı Bornova Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.”

Görkem İhsan Kuleci (10), “4. Sınıf öğrencisiyim. Okuldan çıkıp yüzmeye geliyorum. Burayı çok seviyorum. Antrenörlerimiz ve arkadaşlarımızla birlikte çok iyi zamam geçiyoruz. Herkese tavsiye ederim.”

ort-1487.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.