Bornova'daki anaokulu inşaatı iddialarında flaş gelişme

Bornova'daki anaokulu inşaatı iddialarında flaş gelişme

Bornova Anadolu Lisesi'nde yapılacak anaokulu, ağaçların kesileceği iddiasıyla gündeme bomba gibi düşmüştü. Yapılan inşaatla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Bornova Anadolu Lisesi'nde yapılacak anaokulu, ağaçların kesileceği ve okulun Suriyeli öğrenciler için yapılacağı iddiasıyla gündeme gelmişti. Bornova Anadolu lisesi öğrencileri, inşaat alanının önünde eylem yapmıştı. Olaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamayla iddialar yalanlandı.

izmir-bornova-anadolu-lisesinin-yardimina-ihtiyaci-var-v0-nchwd9ifwhsmebvibpfiofnr-onxv3-cg2yd-ufsqt4.webp

Konuya ilişkin İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve haberlere konu olan, “Suriyelilere anaokulu yapmak için İzmir Bornova Anadolu Lisesinin korusuna kıyılıyor” iddiası doğru değildir. İzmir’in Bornova ilçesinde Bornova Anadolu Lisesi arazisi içerisinde ve çevresinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İşitme Engelliler Özel Eğitim Okulu (Yık-Yap kapsamında yeniden inşa aşamasında) bulunmaktadır. Aynı arazi içerisinde yapımına başlanan 4 derslikli anaokulu projesi, İzmir’in 2023 il yapım programına tanımlı olup bölgedeki anaokulu ihtiyacından dolayı programa alınmıştır. Proje, İzmir 1 no.lu Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğünce onaylanmış, akabinde Bornova Belediyesinden ruhsat alınmıştır. Yapımına başlanan söz konusu anaokulunun Suriyeliler için inşa edildiği iddiası tamamen gerçek dışı olup, vaziyet planına göre hiçbir ağaca da zarar verilmemiştir. Anaokulunun yapımı tamamlandığında 200 okul öncesi öğrencisi, eğitim-öğretim faaliyetlerinden yararlanacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.