Bornova'dan Aliya İzzetbegoviç Parkı

Bornova'dan Aliya İzzetbegoviç Parkı

Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in ismi; Bornova Belediyesi tarafından Meriç Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 3 bin 500 metrekarelik parka verildi.

İçinde çocuk oyun alanı, spor aletleri ve yeşil alanların yanısıra bir amfitiyatronun da bulunduğu Park’ın açılışı kısa süre içinde yapılacak.

Bornova Belediye Meclisi Meriç Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 5717, 5746 ve 5719 sokak kesişimindeki 3 bin 500 metrekarelik alanda yapımını tamamladığı Park’a Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in ismini verdi. Sancak Kosova Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Kültür Merkezi’nin önündeki Park’ın peyzaj çalışmalarında da sona yaklaşıldı. Park’ta 16 türde 1300’e yakın çalı ve ağaç dikimi yapıldı. Yaklaşık 2 bin 720 metrekaresi yeşil alandan oluşan Aliye İzzetbegoviç Parkı’nda çocuk oyun alanı, spor aletleri ve yeşil alanların yanısıra 200 seyirci kapasiteli bir amfitiyatro da bulunuyor.


Eğimli arazi yapısına uygun olarak projelendirilen Aliya Uizzetbegoviç Parkı üç ana bölümden oluşuyor. En üstte çocuk oyun alanı ve spor aletleri bulunuyor. Orta bölümde 300 metrekare alana yayılan amfitiyatro bulunurken, alt kısımda da çalı ve ağaçlardan oluşan peyzaj düzenlemesi dikkat çekiyor. Yeni direkler, armatürler ve projektörlerle güçlü bir aydınlatmanın yapıldığı Park’ın akşamları da bölge halkının vakit geçirebileceği bir alan olması için dinlenme alanları da planlandı.


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Meriç Mahallesi’ndeki yeni Park’a Bornova Belediye Meclisi’nde Aliye İzzetbegoviç isminin verildiğini belirterek, “İlçemize yeni parklar kazandırmak için çalışıyoruz. Meriç Mahallesi’ndeki bu alanın mülkiyeti belediyemize aitti. Bu bölgedeki vatandaşlarımızın isteğini hemen ele alıp park projemizi hazırladık ve hem yeşil alan ve çocuk parkını hem de kültürel etkinlikler için kullanılabilecek amfitiyatroyu Meriç Mahallesi’ne kazandırdık. Yeşil alan ve parklarımızın sayısını arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.