Bornova'dan bez torba desteği

Bornova'dan bez torba desteği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı düzenleme kapsamında plastik poşetler ücretli hale gelirken Bornova Belediyesi 5 bin 740 ailenin yararlandığı Dost Market’te bez torba dönemini başlattı.

Kurulmasına öncülük ettiği Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’ne bez torba siparişi veren Bornova Belediyesi, bu sayede hem çevrenin korunmasına hem de kadınların el emeklerinin değerlenmesine katkıda bulunuyor. Bornova Belediyesi 2016 yılında EÇEV’li öğrencilerin kullanılmayan tişörtleri meyve kabuklarıyla renklendirerek yaptıkları bez torbaların Dost Market aracılığıyla tanıtılmasına katkıda bulunmuştu.

Bornova Belediyesi, market poşetlerinin ücretli hale gelmesiyle birlikte hem tüketiciyi hem de el emekleriyle bez torba üreten kadınları memnun edecek örnek bir uygulamayı başlattı. Tek kullanımlık plastik poşetler yerine bez torbaların kullanılmasını özendirecek uygulama, Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerini ücretsiz yararlandırdığı Dost Market’te başlayacak. Toplam 5 bin 740 ailenin yararlandığı Dost Market’in 4 şubesinde alışverişler bez torbalarla yapılacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kuruluşuna öncülük ettiği Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’ne Dost Marketler’de kullanılacak bez torbaların siparişini verdi. Bornova Belediyesi’nin tahsis ettiği Büyükpark’taki merkezlerinde yoğun bir şekilde çalışan kadınlar kısa sürede 2 bin 500 bez torbayı tamamlayarak Bornova Belediyesi’ne teslim etti.

sly_8269.jpg

Kadınlar üretiyor

Kalan 2 bin 500 bez torbanın üretimini de kısa sürede tamamlayarak Bornova Belediyesi’ne teslim edeceklerini söyleyen Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Hürriyet Yıldız, “Kooparitifimize üye 70 kadın ve evlerinde üretim yapan 100 kadınla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila, bizden 5 bin bez torba istedi. 2018’in sonunda yarısını tamamlayarak teslim ettik” dedi.

Ürettikleri bez torbalarda hiçbir yazı ya da logonun bulunmadığını söyleyen Yıldız, “Yazı ve logo kullanılmamasını Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila özellikle istedi. Dost Market’ten yararlanan ihtiyaç sahiplerinin kullanacağı torbaları 60 cm X 70 cm ölçülerinde gayet sağlam ve kullanışlı olarak üretiyoruz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dost Market’ten yararlanan ihtiyaç sahipleri için üretimini sağladığımız bez torbaların herkese örnek olmasını ve kullanımının yaygınlaşmasını umut ettiklerini belirterek, “Plastik poşetler yeni yılla birlikte zorunlu olarak ücretli hale getirildi. Biz de bez torbaların kullanımının yaygınlaşması amacıyla ilk adımımızı attık. Bir yandan doğayı korurken bir yandan da tüketiciyi ve kadın üreticilerimizi destekleyen bir karar aldık. Bez torba kullanımının yaygınlaşması için örnek olmak en büyük temennimiz” diye konuştu.

Daha önce de bez torba dağıtıldı

Bornova Belediyesi 2016 yılında EÇEV’li öğrencilerin kullanılmayan tişörtleri meyve kabuklarıyla renklendirerek yaptıkları bez torbaların Dost Market aracılığıyla tanıtılmasına katkıda bulunmuştu. Öğrenciler, 2016 yılında ‘Çöpe Çözüm Çöple Çözüm’ temasıyla ‘Tarladan Torbaya’ temalı projeleriyle First Lego Lig Bilim Kahramanları Turnuvası’nda dereceye girmişti. Bornova Belediyesi, öğrencilerin Dost Market’e hediye ettiği bez torbaları ihtiyaç sahiplerine dağıtarak, çevre duyarlılığının oluşmasına aracılık etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.