Bornova'dan deprem bölgesindeki engellilere pozitif ayrımcılık

Bornova'dan deprem bölgesindeki engellilere pozitif ayrımcılık

Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen depremlerin ardından ne yazık ki hemen her zaman olduğu gibi yine engellilerin özel durumu unutuldu. Durumu fark eden Bornova Belediyesi yaşamak için özel koşullara ihtiyaç duyan engellilerin yardımına koştu.

Deprem sonrası köy ve şehirde yaşayan engelliler, çadır için resmi makamlara başvurduklarında ‘bireysel çadır taleplerini karşılamıyoruz, barınmak için çadır ve konteynır kentlere gitmelisiniz’ cevabı verildiğini fark eden Bornova Belediyesi'nin deprem bölgesindeki çalışanları kaderiyle baş başa kalan engellilerin imdadına koştu.

Bornova Belediyesi zabıta ekipleriyle sahadan gelen feryatları değerlendiren Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, depremin 25. gününde bile barınma imkanına ulaşmayan engellilerin yaşadıkları yerlere çadır götürme kararı aldı.

1677911325-whatsapp-image-2023-03-02-at-15-33-25.jpeg

SOKAK SOKAK DOLAŞTILAR

Zabıta Müdürü Ferhat Altınışık, Zabıta Komiseri Sertan Reisoğlu ve Zabıta Komiseri Mustafa Güner başkanlığındaki Bornova ekibi köy köy, sokak sokak dolaşarak omirilik felçlilerine, görme engellilere, işitme engellilere, zihinsel engellilere ulaşmaya başladı.

İŞARET DİLİYLE SEVGİLERİNİ İLETTİLER

Yaşadığı yerden koparıldığında yakın çevresinin yardımı olmadan yaşayamayan, giriş kapısından tuvaletlere kadar engelliler için uygun olmayan konteyner, çadır gibi barınma merkezlerine gidemeyen engelliler, Bornova formülüyle yeniden hayata tutunmaya başladı. Konuşabilen engelliler sözcüklerle, konuşamayan engelliler ise işaret diliyle Hatay’dan Bornova’ya sevgilerini gönderdi.

Gece gündüz çalışan Bornova zabıta ekipleri, dezavantajlı gruplar başta olmak üzere depremzedelere yerinde barınma imkanı sunmaya devam ediyor. Yurtdışından çadır ithal eden Bornova Belediyesi, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta da engelli çocuklar ve aileleri için çadır kurmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.