Bornova’dan Karabağ’a Tam Destek 

Bornova’dan Karabağ’a Tam Destek 

Kars Ardahan Iğdır Platformunun düzenlediği etkinlikte Başkan Ercan Turan Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına tepki göstererek, "Boş hayaller Ermenistan'a acı getirir, gözyaşı getirir." dedi. 

Bornova Cumhuriyet meydanında yaklaşık 50 dernek başkanıyla birlikte Türk Bayrakları ve Azerbaycan Bayrakları ile yaptığı basın açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletinin dün olduğu gibi bugün de Azerbaycan'ın yanında olduğunu söyledi.

Ermenistan'ın soykırımcı ve devamlı bulanık suda balık avlayan bir devlet olduğunu, Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini, Azerbaycan'ın ordusunun olmadığı, silahının bulunmadığı bir dönemde Rusların da desteğiyle işgal ettiğini belirten Turan, bu nedenle bu kavganın bitmediğini, bitmesinin de mümkün olmadığını ifade etti.

"Azerbaycan ordusu, 24 saatte Erivan'ı alacak güçtedir"

Azerbaycan'ın bölgesinde teknolojik, askeri ve silah olarak güçlü, çağdaş bir orduya sahip olduğunu belirten Turan, "Azerbaycan, bölgesinde teknolojik, askeri ve silah olarak güçlü, çağdaş bir orduya sahiptir. Azerbaycan ordusuna bir yılda sarf edilen para, Ermenistan'ın bütün bir yıllık bütçesine denk. Azerbaycan ordusu her türlü teknolojik araç gerece sahiptir ve Türkiye'nin standartlarındadır. Özellikte bizim subaylarımız Azerbaycan ordusunu yetiştirip, eğitim vermektedir. Azerbaycan Ordusu, eğer Rusya ve diğer devletlerin Ermenistan'a desteği olmadığı takdirde, 24 saatte Erivan'ı alacak güçtedir" dedi.

Turan, savaşın bitmesi ve Kafkaslara barışın gelmesi için mutlaka Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları sahibine iade etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu açıkça ifade ettiğini söyleyen Turan, " TÜRKİYE DOST VE KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’IN HER DAİM YANINDADIR. Sayın Cumhurbaşkanımız Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu en üst düzeyde açıkladı. Daha sonra Dışişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız da destek açıklaması yaptı. Parlamentoda grubu bulunan dört siyasi parti de ortak açıklama yaparak desteklerini açıkladı. TÜRKİYE, TOPYEKUN AZERBAYCAN'IN YANINDADIR. AZERBAYCAN YALNIZ DEĞİLDİR. Azerbaycan da dünün Azerbaycan'ı değildir bu böyle biline" diye konuştu.

"Boş hayaller, Ermenistan’a acı getirir, gözyaşı getirir"

Ermenistan'ın Azerbaycan ve Türkiye topraklarına yönelik boş hayaller peşinde koştuğunu ve artık aklını başına alması gerektiğini dile getiren Turan, "Boş hayaller Ermenistan'a acı getirir, gözyaşı getirir. Geçmişte olduğu gibi Ermenistan rüzgar ekiyor, fırtına biçecektir. Buradan uyarıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Turan, " Ermenistan Azerbaycan ve Türkiye topraklarına yönelik boş hayallerin peşinde koşuyor. Boş hayaller Ermenistan'a acı getirir, gözyaşı getirir. Geçmişte olduğu gibi Ermenistan rüzgar ekiyor, fırtına biçiyor. Buradan uyarıyoruz. İŞGAL ETTİĞİ TOPRAKLARDAN DERHAL ÇEKİLMELİ, ÇEKİLMEZSE KARDEŞ AZERBAYCAN TOPRAKLARINI GERİ ALACAK GÜÇTEDİR.

SON SÖZ, TÜRKİYE VE TÜRKLER KARDEŞ AZERBAYCAN’IN HER ZAMAN YANINDADIR, DESTEĞİMİZ TAMDIR" sözlerine yer verdi.

AK Parti İl Başkan Vekili Ali Aslan’ın yaptığı konuşma da “Yüzyıllardır Türkler her zaman mazlumun yanında olmuştur bundan sonra da olacaktır. İki devlet tek millet kardeş ülke Azerbaycan Türk kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız gerekli açıklamayı yaptı. Karabağ 27 yıldır Ermenistan’ın işgali altındadır. Özgürlüğüne kavuşacak ve olması gereken olacak tekrar eski günlerine dönerek özgürce yaşacaktır. Burada olduğu gibi Türkiye’nin her yerinde Ermenistan’a tepkiler her geçen gün artıyor. Biz bir ve beraberiz, kardeşimiz Azerbaycan’ın yanındayız böyle biline” şeklinde konuştu.

Bornova Belediye Başkanı (eski) ve 19 dönem İzmir Milletvekili Cengiz Bulut , “Bizler büyük imparatorluk ve devletler kurarak dünyaya adaletle hükmetmiş büyük bir milletin evlatlarıyız. Dünyanın her yerinde yaşayan Türkler, kardeş Azerbaycan’ın işgal altındaki Karabağ’ın özgürlüğü için her zaman desteğimiz tamdır. Her zaman her şartta Karabağ’ın geri alınarak tekrar Azerbaycan’ın öz toprakları olacağı gün yakındır. Dünya ve Birleşmiş milletler bunu engelleyemez” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.