Bornovalı çocuklar hem spor yapıyor hem de eğleniyor

Bornovalı çocuklar hem spor yapıyor hem de eğleniyor

Çocuklar "Hareket Eğitimi" ile hem spor yapıyor hem de eğleniyor

Bornova Belediyesi'nin çocukların temel hareket yeteneğini geliştirmek amacıyla düzenlediği "Hareket Eğitimi Kursu" başladı. 2013-2015 yılları arasında doğan çocukları kapsayan eğitimler her hafta Salı ve Perşembe günleri birer saat olarak Altındağ Atatürk Kültür Merkzi'nde gerçekleşiyor. Kurslar miniklerin spor yaparak eğlenmesini sağlarken, temel hareket yeteneklerini de gelişiyor.

_brn7546-w5000.jpg

Çocuklar ilgi alanlarına göre spor kurslarına yönlendiriliyor

Çocuk Gelişim Programı kapsamında düzenlenen Hareket Eğitimi Kursu'nda 

çoçukların erken yaşlarda problem çözme, kendini ifade edebilme ve işbirliği kurma ile yaratıcılıklarının geliştirilmesi hedefleniyor. 1 ay süren kurs sonunda çocukların sıçrama, esneklik, kuvvet, isabet, denge gibi becerileri test edilerek, kendilerine uygun olan spor alanlarına yönlendirmeleri sağlanacak.

_brn7577-w5000.jpg

Güvenli alanda eğitim

Alanlarında uzman 3 antrenör eşiliğinde gerçekleşen eğitimlerde mini trambolin, cimnastik çemberi, sünger top, minyatür futbol kalesi ve basketbol potası, cimnastik halatı, kedi merdiveni, denge minderi gibi çocuklara zarar vermeyecek materyaller kullanılıyor. Ayrıca eğitimler çocukların güvenliği göz önüne alınarak minder kaplı alanda gerçekleşiyor.

Bornovalı minikler için açılan kurstan yararlanmak isteyenler Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Spor Salonu'nda kayıt yaptırabilir. Kurslarla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler ise 0232 99 29 29 numaralı telefondan dahili 1826 ve 1828'i arayabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.