Bornovalı çocuklar, sokak hayvanları ile buluştu

Bornovalı çocuklar, sokak hayvanları ile buluştu

Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve onları korumak için büyük bir çaba harcayan Bornova Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde minik öğrenciler can dostları ile buluşturdu.

Bornova Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde çocuklar için bir program hazırladı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sokak hayvanlarının korunması için önemli yatırım ve çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Hayvanseverler ve derneklerle işbirliği içinde can dostlarımıza sahip çıkıyoruz. Her şeyin başı sevgi. Hayvan sevgisini de çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren aşılamamız gerekiyor. Bu amaçla Hayvanları Koruma Günü'nde de farkındalık yaratmak adına çocuklarımızı Can Dostları Yerleşkemizde ağırladık” diye konuştu.

hayvanlari-koruma-gunu-12.jpeg

Bornova Belediyesi'nin Pınarbaşı’ndaki Can Dostları Yerleşkesi ve Büyükpark’ta bulunan Kedi Kliniği’nde 2023 yılında toplam 8 bin 684 sokak hayvanının tedavi ve bakımını yapıldı. Veteriner İşleri Müdürlüğü 4 bin 569 sokak hayvanını kısırlaştırarak, üremelerini kontrol altına aldı, 7 bin 973 can dostuna acil sağlık müdahale hizmeti sağladı. Ayrıca, yine 2023 yılında alınan görüntüleme üniteleri ve ekipmanlarıyla 317 kedi ve köpeğin ortopedik teşhis ve operasyonu gerçekleştirdi.

hayvanlari-koruma-gunu-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.