Bornovalı hayvanseverdir!

Bornovalı hayvanseverdir!

Ali Eyce yazdı...

Medya Ege Yayın Gurubu Başkanı Arif Çayan’la bugün ilk defa köşe yazısı konusunda pişti olduk.

Aynı yere bakmışız ama farklı da olsa aynı nedenlerin sonuçlarını yazmışız.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un bütçesini, daha doğrusu olmayan bütçesini köşe yazısında değerlendiren Çayan’a ek olarak ben de olmayan bütçenin sonuçlarının ilk belirtilerini kaleme aldım.

Bilirsiniz, yaşam alanının kalmadığı yerde önce hayvanlar ölür, sonra insanlar. İnsanlar hayvanlara göre daha zeki oldukları için, şartları kendi lehine çevirme çabası içinde olacakları için biraz daha geç ölürler.

Hayvan da aç ve susuz kalır, insan da. İnsan yiyecek ve içecek bulmakta hayvanlara göre daha zeki oldukları için biraz daha şansları vardır.

Bornova’da insanların aç ve susuz kalmalarının sanki ilk belirtileri başlamış gibi.

Hayvanlar için hazırlanan yiyecek ve içecek kapları boş, içinde ise her türlü pislikler yokluktan yer almış durumda.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un hayvan sevgisiniz sorgulamak haddimize değil ama seçilmiş bir başkan olarak hayvanlara karşı seçmenlerinden aldığı oy nedeniyle sorumluluğu olduğunu bildirmek bizim görevimiz.

Bornova’da bugün bir kedi, bir köpek veya bir kuş aç ve susuz kalıyorsa, ileride bir kedi, bir köpek veya bir kuş ölürse, bunun son halkasının insan olduğunu hatırlatmakta doğanın görevi.

Belediye Başkanı olarak,  ilçende yaşayan küçük dostlarımıza sahip çıkamıyor, onları kaderlerine terk ediyorsan, onların büyük akıllı dostları olarak bizlerin görevi de seni eleştirmek, uyarmak ve sana hayvan sevgisi ders vermektir.

Çünkü Bornovalı olmak eşittir, hayvan sever olmaktır!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.