Bornovalı hayvanseverler tepkilerini sosyal medyadan dile getirdiler!

Bornovalı hayvanseverler tepkilerini sosyal medyadan dile getirdiler!

Bornovalı hayvanseverler sosyal medya üzerinden yazılı açıklama yaparak Bornova Belediyesi'ni protesto edeceklerini dile getirdi.

 'Elimiz kolumuz bağlı oturmayacağız' diyen hayvanseverlerin sosyal medya üzerinden yayınladıkları açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"BORNOVA BELEDİYESİNİ PROTESTO EDİYORUZ!

Bizler yıllardır Bornova'da yaşayan, belediye ile ortak çalışarak sokak hayvanlarını koruyan, besleyen, sahiplendiren gönüllüleriz. Yıllar önce sokak hayvanlarına karşı hukuka ve vicdana aykırı eylemleri yüzünden görevden alınan Veteriner Hekim Zeynep Seher Arslan, yeni belediye başkanımız Mustafa İduğ tarafından yeniden Veteriner İşleri Müdürü olarak göreve getirilmiştir. 

whatsapp-image-2019-08-24-at-16.16.16.jpeg

Seçim sonrası yapılan bu görevlendirmeye karşı tarafımızca bir eylem düzenlenmiş, başkan Mustafa İduğ şahsın görevden alınacağına dair söz vermiştir. Ancak, bugüne kadar verilen sözler tutulmamıştır.

Oysaki bir önceki dönem Veteriner İşleri Müdürü olarak görevlendirilen mikrobiyoloji hekimi Banu Barut ile Bornova Belediyesi, tüm Türkiye’ye örnek olan projeler geliştirmiştir. Hayvanları çok seven, koruyan, sahiplendirilmeleri için uğraşan, mesleğinde başarılı olan bir hekimin görevden alınarak, yerine hukuka ve vicdana aykırı uygulamaları sebebi ile daha önce görevden alınan Zeynep Seher Arslan isimli şahsın getirilmesini PROTESTO EDİYORUZ!

Bir önceki dönemde başlatılan “Satın Alma Sahiplen” projesi ile İzmir’in birçok yerinden ziyaretçi gelerek hayvan sahiplenmiştir. Proje sayesinde birçok sokak hayvanı sıcak birer yuva bulmuştur. Ancak Zeynep Seher Arslan göreve geldiği gibi bu projeye desteğini çekmiş, sahiplendirme günü barınaktan hiç kedi-köpek göndermemiş, sahiplendirme ilanları için de gönüllülerin fotoğraf çekmesini yasaklamıştır. 

Bu proje kapsamında bugüne kadar Bornova Belediyesi ile dostluk temelli oluşan bağımız, Zeynep Seher Arslan’ın gelişi ve eylemleri sebebi ile nefret ve yasak temelli bir kopukluğa dönüşmüştür. Nefretle başlayan hiçbir iletişimin sonunun dostlukla bitmediğini biliyoruz. Her biri birer seçmen olan bizlere karşı beslenen bu nefretin sonuçlarının ağır olmaması için Bornova Belediyesi Başkanı Mustafa İduğ’u göreve çağırıyoruz!!! 

whatsapp-image-2019-08-24-at-16.16.14.jpeg

KAJUYU UNUTMADIK!

2015 yılında şikayet üzerine alınan ve ölüsü bulunan engelli köpeğimiz Kaju’yu unutmadık. Kaju’nun katledildiği, Ege Üniversitesi içindeki birçok köpeğimizin meçhule atıldığı, zehirlenmelerin bolca yaşandığı dönemde görevde olan ve Mustafa İduğ tarafından yeniden göreve getirilen Zeynep Seher Arslan’ı affetmedik ve affetmeyeceğiz! 

SOKAK CANLARININ ÖLDÜRÜLEREK MEÇHULE ATILMASINDAN KORKUYORUZ!

Evet korkuyoruz! Yeni müdür ile beraber hukuka aykırı olarak küpeli, kısırlaştırılmış sokak hayvanlarının toplandığını duyuyoruz. Bizler her gün gözünün içine bakarak beslediğimiz, sağlıkları için emek harcadığımız bu canların yasalara aykırı olarak alınarak meçhule atılmasından KORKUYORUZ! 

Ve bu konuda da Bornova Belediyesi Başkanı Sayın Mustafa İduğ’u uyarıyoruz! Çocuklarımız olarak gördüğümüz bu canları TOPLAMAYIN!  Önceki dönemdeki gibi iş birliği içerisinde her sorunu çözmek varken bizi zor yola sokmayın! 

26 TEMMUZDA ÇIKAN YANGINDA VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN İHMALLERİ SEBEBİ İLE CANLAR ZEHİRLENEREK HAYATLARINI KAYBETMİŞTİR!

26 Temmuzda Bornova Geçici Hayvan Bakımevi arkasında bulunan palet fabrikasında çıkan yangında, geçici bakımevinde bulunan kedilerin 8 saat boyunca, tavuk kafeslerinde, duman altında, aç ve en önemlisi su konulmadan tutulduğunu biliyoruz. Ulaşabildiğimiz rakamlara göre maalesef  3 kedi dumandan zehirlenerek oracıkta, 2 kedi ise özel klinikte hayatını kaybetmiştir. Bu ölümlerin sebebi de maalesef görevlerini gereği gibi yapmayan yetkililerdir. 

GEÇİCİ BAKIMEVİNİN STERİLİZASYONU İHMAL EDİLMEKTEDİR

Bornova Geçici Bakımevinin sterilizasyonu ihmal edilmekte, bu sebeple de hayvanlarda bulaşıcı hastalıkların arttığı gözlemlenmektedir. Bakımevinden sağlıklı denilerek sahiplendirilen hayvanların çocuğun hasta olduğu ve öldüğü tarafımızca gözlemlenmiştir. Bir süredir Bornova ilçesinde belediye ile iş birliği içinde sahiplendirme yapan bizlere, sürekli şikayetler gelmekte ve bu durum bizi derinden üzmektedir. 

ELEMAN İHTİYACI VARKEN ELEMAN AZALTILMASI KABUL EDİLEMEZ

Yeni başkan ve görevlendirilen yeni müdürün ardından Bornova Belediyesi Geçici Bakımevinde, eleman ihtiyacı olmasına rağmen eleman azaltılmıştır. Bildiğimiz kadarı ile 4 kişi başka birimlere gönderilmiştir. Bornova gibi büyük ve yoğun bir ilçede sokak hayvanları için yetersiz olan sayının daha da azaltılması Belediyenin lehine olmayacak uzun vadede sorunları da büyütecektir. 

whatsapp-image-2019-08-24-at-16.16.15.jpeg

ÇİĞLİ, BAYRAKLI VE BUCA İLÇELERİ İLERLERKEN BORNOVA’NIN GERİLEMESİ BORNOVALILARI ÜZMEKTEDİR.

Eski başkan Olgun Atilla döneminde, Bornova adeta bir Avrupa kenti gibi sokak hayvanlarına merhametli bir kent halini almıştır. Eski başkan döneminde bakımevinin sterilizasyonuna da önem verilmekle, zoonoz hastalıklarının da önüne geçilmeye çalışılmıştır. Yeni seçilen başkanımız Mustafa İduğ’un vizyonu ile bu durumun ileriye götürüleceği umudu ile çıktığımız yolda umutlarımız yıkılmıştır.

Çiğli Belediyesi, Sayın Utku Gümrükçü’nün göreve başladığı bu kısa dönemde “Pati Dostları Festivali” düzenlemiş, belediye çalışanlarının ayda bir Cuma günü işe evcil hayvanları ile gelmesine karar verilerek vatandaşa da hayvan sevgisi aşılanmaya yönelik projeler geliştirilmiştir. Bunun dışında ameliyathaneye birçok yeni cihaz alındığı da müjdelenmiştir. 

Yine aynı şekilde Bayraklı Belediyesi Başkanı Sayın Serdar Sandal, Bayraklıda geleneksel olarak adlandırılan Deve Güreşi vahşetine bir son verdiğini duyurmuş ve çağdaş bir kent olma yolunda ilk adımı atmıştır. 

Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in gelmesi ile yıllardır içimizi kanatan, atlara eziyet olan faytonlar kaldırılmış, elektrikli faytonların getirtileceği müjdesi verilmiştir. 

İzmir’de yeni dönemde birçok belediye hayvan hakları konusunda çağdaş, vicdanlı projeler üretmeye başlamışken, Bornova Belediye başkanımız Sayın Mustafa İduğ’un taleplerimizi görmezden ve duymazdan gelmesi kabul edilebilir değildir. İleri gitmektense gerilemek Bornova gibi güzide bir ilçeye yakışmamaktadır. Bizler de Bornova halkı ve seçmenler olarak, Bornova’nın sokak hayvanları konusunda gerilemesine izin vermeyeceğimizi Sayın Başkanımız Mustafa İduğ’a buradan yeniden hatırlatıyoruz!

ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI OTURMAYACAĞIZ!

Nisan ayından beri Sayın Mustafa İduğ’un sözüne güvenerek sessizliğini koruyan bizler, bugünden itibaren sessiz kalmayacağımızı HAYKIRIYORUZ! 

Veteriner İşleri Müdürü olarak göreve getirilen merhamet ve vicdan sahibi olmadığına inandığımız Zeynep Seher Arslan’ın ivedilikle görevden alınmasını TALEP EDİYORUZ! 

Gönderilen elemanlar yerine bir an önce yüreğinde hayvan sevgisi ve merhamet olan vicdanlı bireylerin görevlendirilmesini ve Bakımevinin sterilizasyonu konusunda çalışmalar yürütülmesini TALEP EDİYORUZ! 

Hukuka aykırı toplamalara bir an önce son verilmesini TALEP EDİYORUZ.  “Satın alma, sahiplen” gibi projelerin bir an önce yeniden desteklenmesini ve Bakımevine gelen gönüllülerle iş birliği ortamı oluşturulmasını TALEP EDİYORUZ! 

Aksi durumda, üzülerek, Sayın Başkanı bir sonraki seçim döneminde desteklemeyeceğimizi, bu süreçte de gördüğümüz her hukuka aykırılığı, hukuk danışmanlarımız ve avukatlarımız yardımı ile yargıya taşıyacağımızı bildiriyor, Bornova halkı olarak, bu sokaklarda doğan, büyüyen ve bu sokaklarda yaşama hakkı olan sokak hayvanlarına, canlarımıza sahip çıkacağımızı yeniden hatırlatıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.