Bornovalılar Dostluk Sofraları'nda buluşacak

Bornovalılar Dostluk Sofraları'nda buluşacak

Bornova Belediyesi Ramazan Ayı hazırlıklarını tamamladı

Bornova Belediyesi, Ramazan Ayı hazırlıklarını tamamladı. Hayırseverlerin katkıları, Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliği ile kurulacak Dostluk Sofraları'nın yerleri belirlendi. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi her gün bir mahallede iftar yemeği verilecek. Ayrıca iki noktada Ramazan boyunca sabit iftar sofrası kurulacak. Geleneksel Ramazan eğlenceleri de iftar sonralarında nostalji yaşatacak.
İftar Sofralarının planlaması için muhtarlarla bir araya gelen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dostluk Sofralarının Ramazan Ayı boyunca yine iyiliğin buluşma yeri olacağını söyledi.
İmzalanan Destek Projesi İşbirliği Protokolü çerçevesinde Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı Bornova Şubesi'nce düzenlenen iftar yemekleri bu sene de Ramazan ayı boyunca Bornova'nın farklı mahallelerinde dağıtılacak. Karacaoğlan ve Yeşilçam Mahallelerinde bir ay boyunca sabit iftar sofrası kurulacak. Gezici iftar sofrası ise her gün bir mahallede olacak. Günde toplam 1.200 vatandaş iftarını Bornova Belediyesi'nin kurduğu Dostluk sofrasında açacak.

Geleneksel Ramazan Eğlenceleri

unnamed-(3)-124.jpg
İzmirli hayırsever kurum, kuruluş ve kişilerin bağışlarıyla organize edilen iftar yemeklerinin ardından geride bıraktığımız iki yıl büyük ilgi gören Geleneksel Ramazan Eğlencesi hem büyüklere hem küçüklere keyif ve nostalji dolu saatler yaşatacak. Karagöz ve Hacivat, meddah ve sihirbaz gösterileri ile sürpriz birçok etkinlik ramazan gecelerine ayrı bir renk katacak.  Bornova Belediyesi'nin ikram aracı da iftardan sonra çeşitli noktalarda limonata, çay, kahve ve su servisi yapacak.

Hayırseverlere teşekkür etti

İftar Sofralarının planlaması için Türk Kızılay'ı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak ile birlikte muhtarlarla bir araya gelen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dostluk Sofralarının Ramazan Ayı boyunca yine iyiliğin buluşma yeri olacağını ifade ederek, "Paylaşmanın ve dayanışmanın bereket bulacağı İftar Yemeği Dostluk Soframıza katkı veren ve verecek olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Kutsal mekanlarda temizlik

Bu arada ilçedeki Cami, Cem Evi ve Kiliseleri yıl boyunca düzenli olarak temizleyen Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, vatandaşların ibadetlerini daha temiz bir ortamda yerine getirmesi için çalışmalarını Ramazan Ayı öncesinde hızlandırdı. Zabıta ekipleri de Ramazan'da daha yoğun biçimde çalışan gıda işletmelerine yönelik denetimleri arttırdı.

unnamed-(5)-072.jpg
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.