Bornova’nın duvarları konuşuyor

Bornova’nın duvarları konuşuyor

Bornova’ya en iyi kültür ve sanat projesi ödülünü getiren uygulama yayılıyor

Bornova Belediyesi’nin  “Konuşan Duvarlar Projesi” kente renk katmaya devam ediyor. Proje ile kentte bulunan binaların penceresiz yüzlerine estetik bir görünüm kazandırılıyor. Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel yarışmalardan biri olan Golden City Awards 2016’da Bornova Belediyesi’nin ‘Konuşan Duvarlar Projesi’ En İyi Kültür ve Sanat Projesi seçildi.

Bornova Belediyesi’nin ilk olarak Yakaköy Mahallesi’nde başlattığı “Konuşan Duvarlar Projesi” Bornova’nın pek çok mahallesinde binaların penceresiz (sağır) cephelerini renklendirmeye devam ediyor. Binaların konumlarına göre bazı noktalarda sprey boyalarla yapılan grafiti eserleri duvarları süslerken, daha yüksek yapılarda giydirme resimler kullanılıyor. Bornova Belediyesi’nce daha önce düzenlenen “Uluslararası Suluboya Festivali”ne katılan sanatçılar tarafından resmedilmiş Bornova resimleri ile hazırlanan giydirmeler kente estetik bir görünüm kazandırıyor.

Proje kapsamında yapılan bina giydirmeleri ilk olarak; Erzene mahallesi 3 Sokak No:3 adresinde yer alan binanın Dramalılar köşküne bakan cephesine, Yeşilova Mahallesi 4048/2 Sokak No: 7/A ile 4050 Sokak No:2 de yer alan binaların Halil Atila İlk Öğretim Okulu’na bakan cephelerine ve Refik Tulga Cad. 5321 Sk. No: 20 adresinde yer alan binanın, Mediha Mahmut Bey Ortaokulu’na bakan cephesine uygulandı. Bu çalışmaların ardından Bornova Belediyesi’nin hizmete açtığı Evka-4 Mahallesi Pazaryeri’nin duvarları, Büyük Çarşı girişindeki binanın Dramalılar Köşkü’ne bakan tarafındaki duvarı, İçtaş Hizmet Binası’nın yan duvarı, Kızlar Kahvesi’nin Bornova Belediyesi Merkez Hizmet Binası’na bakan tarafı, Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nun duvarları, Atatürk Kitaplığı’nın karşısındaki binanın sağır cephesi birbirinden güzel graffiti ve giydirme resimlerle süslendi. Binaların sağır cephelerine yapılan uygulamalar vatandaşlar tarafından da beğenildi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kentimizin farklı yerlerinde insanların her gün geçerken gördükleri gri, karanlık duvanrları renklendirmeye devam ediyoruz. Bu sanatsal çalışmaları Bornova’nın çeşitli alanlarındaki duvarlara uygulanmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Atila, “2014 – 2019 yıllarını kapsayan stratejik planlanımızda tasarım ve inovasyon da var. Konuşan Duvarlar Projesi de bu anlayışın ürünü. Bu çalışmalara Doğa ve köy turizmi hedefimiz doğrultusunda Yakaköy’de başladık. Şimdi ise bütün Bornova’yı renklendiriyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.