Bornova'nın konuşan duvarları

Bornova'nın konuşan duvarları

Bornova Belediyesi ilçede bulunan binaların sağır cephelerini resimlerle süsleyerek kente estetik görünüm kazandırmaya devam ediyor.

Bornova Belediyesi ilçede bulunan binaların sağır cephelerini resimlerle süsleyerek kente estetik görünüm kazandırmaya devam ediyor. “Konuşan Duvarlar “ adı ile hayata geçirilen proje kapsamında bu güne kadar 8 duvara giydirme uygulanırken, 29 duvara da grafiti çalışması yapıldı.  

Bornova Belediyesi’nin ilk olarak Yakaköy Mahallesi’nde başlattığı “Konuşan Duvarlar Projesi” ilçenin pek çok mahallesinde binaların penceresiz (sağır) cephelerini renklendirmeye devam ediyor. Binaların konumlarına göre bazı noktalarda sprey boyalarla yapılan grafiti eserleri duvarları süslerken, daha yüksek yapılarda giydirme resimler kullanılıyor. 

Vatandaşlardan da beğeni toplayan projede bu güne kadar 29 duvara grafiti çalışması yapılırken 8 yere de giydirme gerçekleştirildi. Ayrıca devam eden proje kapsamında 2018 yılı içinde ilçenin farklı yerlerinde bulunan 14 binaya daha giydirme ve grafiti uygulamaları yapılacak. 

Proje kapsamında yapılan grafiti çalışmalarında binalara göre bazen esprili çizimler belirlenirken, giydirme uygulamalarda ise “Uluslararası Suluboya Festivali”ne katılan sanatçılar tarafından resmedilmiş Bornova resimleri kullanılıyor. 

Tasarım ve inovasyona önem verdiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Konuşan Duvarlar Projesi’ne Doğa ve köy turizmi hedefimiz doğrultusunda Yakaköy’de başladık. Şimdi ise bütün Bornova’yı renklendiriyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.