Bornova’nın pazarları yeterli

Bornova’nın pazarları yeterli

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Bornova sınırları içinde bulunan viyadük altlarında pazaryeri kurulması taleplerine Bornovalı pazarcılar itiraz etti.

Bornova’da çağdaş koşullarda yeterli pazaryeri olduğunu vurgulayan pazarcılar, “Biz bu pazarlardan memnunuz. Özellikle de Bornova’nın merkezinde yeni pazaryerine hiç ihtiyaç yok. Böyle bir girişim bizim işlerimizi baltalamaktan başka hiçbir işe yaramaz” dedi.

Özkanlar Pazaryerini’nin Bornova Merkez’deki viyadüklerin altına taşınması projesine pazarcılar itiraz etti. Bornovalı pazarcılar kendilerinin görüşü alınmadan böyle bir girişimde bulunulmasının son derece yanlış olacağına dikkat çekti.

Bornova’da pazaryeri sorunu yok

Bornova Merkez pazaryerinde toplanan pazarcılar şöyle konuştu: “Bornova Belediyesi pazaryeri projelerini kendi arsaları üzerinde projelendirerek konuya çözüm üretti. Biz ve vatandaşlara çağdaş koşullarda alışveriş imkanları sunuldu. Atatürk Mahallesi’nin ikinci pazaryerinin temeli atıldı ve kısa süre sonra açılışı yapılacak. İnönü Mahallesi pazaryeri projesi tamamlandı. Yeşilova Pazaryeri projelendirme süreci de devam ediyor. Bornova’da pazaryeri sorunu yok. Başka ilçelerdeki pazaryeri sorununu Bornova’da çözmek hiç doğru bir karar olmaz. Bu karar bizim işlerimize balta vurmaktan başka bir işe yaramaz. Her ilçenin pazaryeri sorunu o ilçenin içinde çözülmeli”

Pazarcılar istemiyor

Yaşar Kaya: Bornova Pazar yerinde tezgahım var. Bornova’da açık pazar kalmadı. Kapalı pazaryerleri yapıldı. Bunların her ilçede yapılması lazım. Şimdi Bornova’ya gelirse buradaki esnaf mağdur olur. Biz istemiyoruz.  Her Pazar kendi ilçesinde çözülmeli. Biz Bornova’da bir pazar daha istemiyoruz.

Turhan Akbulut: Bornova Pazarı’nda bile iş yetersiz. Viyadüğün altına bir Pazar taşınırsa işler daha da düşer. Taşınırsa biz de mağdur oluruz. Başka ilçelerdeki esnaf mağduriyetleri Bornova’da çözülemez.

Hidayet Gürbüz: Bize yakın yeni pazaryeri açılırsa bizim işlerimiz çok düşer. Esnaf olarak mağdur oluruz. Biz Bornova esnafı olarak yeni bir pazaryerini kesinlikle istemiyoruz.

Yusuf Erdem: Bornova’da pazara ihtiyaç yok. Bizim Bornova pazaryerine bu kadar yakın bir yerde pazara gerek yok. Bizim pazarlarımız herkes için yeterli. Özkanlar pazaryeri için bize yakın olmayan başka bir yer düşünülmeli.

Zeliha Taşkın: Viyadük altlarına yeni bir pazar gelirse bizim işlerimiz tamamen düşer. Yeni pazara hiç ihtiyaç yok. Bornova’da modern koşullarda pazarlarımız zaten var.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.