Bornova’ya bir ödül daha

Bornova’ya bir ödül daha

Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi ile Arkeopark Ödülü Bornova Belediyesi’nin oldu.

Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Müze Özendirme Yarışması ödülleri, Kastamonu’da gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Bornova Belediyesi, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi ile Arkeopark kategorisindeki ödülün sahibi oldu.  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, aldıkları ödülün Turizm, Tasarım ve İnovasyon kenti olma yolunda çok değerli olduğunu söyledi.

Bornova Belediyesi’nin İzmir’in tarihini 8.500 yıl öncesine dayandıran kazıların sürdüğü Yeşilova Höyüğü’nün hemen yanında kent kültürüne kazandırdığı Ziyaretçi Merkezi, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü. Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, Anadolu coğrafyasında müzeleri özendirmek ve geliştirmek amacıyla ilk kez 2016 yılında yapılan Müze Özendirme Yarışması’nda Arkeopark kategorisindeki ödülün sahibi oldu. Kastamonu’da düzenlenen törende Bornova Belediyesi adına ödülü Başkan Yardımcısı Zerrin Gençtürk ile Fen İşleri ve İmar Müdürü Yusuf Ersel Tanrıöver aldı.

36 belediyeden 39 başvuru yapıldı

Bu yıl 36 belediyenin farklı ölçeklerdeki 39 müze ile başvuru yaptığı yarışma Yaşam Kültürü, Arşiv/Koleksiyon, Kent Müzesi, Milli Mücadele, Arkeopark ve Sanayi Müzesi olmak üzere 6 kategoride düzenlendi. Jüri, her müzeyi içinde bulunduğu mekanın kalitesi, müze arşivinin oluşturulma şekli ile koleksiyonunun niteliği, koleksiyonu sergileme kurgusu, bir kültür mekanı olarak müzenin sosyal gücü ve kentle kurduğu ilişki ile süreç yönetimini dikkate alarak değerlendirdi.

Turizm hedefimiz adına değerli bir ödül

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, aldıkları ödülün Turizm, Tasarım ve İnovasyon kenti olma yolunda çok değerli olduğunu söyledi. Başta Bornovalılar olmak üzere tüm İzmirlilerin Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nin mutlaka görmesi gerektiğini belirten Başkan Atila, “Bu  amaçla ilçemizin tarihi ve doğal güzellikleri ile ilklerini anlattığımız kent turları düzenliyoruz. Önce bizler kentimizin değerlerine ve tarihine sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.