Boşanaklardan arama kurtarma ekiplerine destek!

Boşanaklardan arama kurtarma ekiplerine destek!

İzmir'de meydana gelen depremde, Bayraklı ve Bornova'daki arama kurtarma ekiplerine üç gün boyunca üç yüz kişilik Boşnak böreği, ayran ve su ikramını eksik etmeyen İzmir Bosna Sancak Derneği, ekip çalışanlarını yalnız bırakmadı.

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, canla başla, gece gündüz, uykusuz ve dinlenmeden çalışan arama ve kurtarma ekiplerinin hep yanında olduklarını, destek verdiklerini ve yalnız bırakmadıklarını söyledi. Başkan Gül,  “Öncelikle hayatlarını kaybeden 114 vatandaşımıza Allah rahmet eylesin, kederli ailelerine sabırlar vermesini diliyorum. Tedavi gören hemşerilerimize de acil şifalar diliyorum. Umuyorum ve diliyorum ki, İzmir bu büyüklükte bir depremi bir daha yaşamasın ve hiçbir can kaybımız olmasın” dedi.

Ne yemek ne içecek düşündüler

Görev alan arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını yerinde izlediğini, enkaz altından bir canı sağ çıkarabilmek için, yirmi dört saat canla başla çalıştıklarını ifade eden Başkan Gül, “Ne yemek ne de su içmek akıllarına gelmiyordu. Bizler de dernek olarak arama kurtarma ekibinde görev alan arkadaşlarımıza her gün üç yüz kişilik Boşnak böreği, ayran ve su ikramında bulunduk. Bu bağışları yapan dernek yönetimi kurulu üyelerine ve üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Türk toplumunun zor günlerde birlik ve beraberlik konusunda çok iyi organize olduğunu gördük. Arama ve kurtarma ekiplerinde görev alan bütün personele çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.