Bosna Hersekli Ormancılarla İzmir Efes Antik Kentinde Tarihi Yolculuk

Bosna Hersekli Ormancılarla İzmir Efes Antik Kentinde Tarihi Yolculuk

Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı , Orman Genel Müdürlüğü ile Bosna-Hersek Federasyonu Orman Teşkilatı arasında ormancılık alanında düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile dost Ülke Bosna-Hersek Federasyonu Orman Teşkilatı arasında  “Orman Veri Tabanı ve Standartlarının Oluşturulması " konulu eğitim çalışması için Türkiye’ye gelen ve içlerinde üniversite hocalarının da bulunduğu Bosna Hersekli üst düzey 15 teknik personele İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliği yapıyor.

18-22 Aralık 2017 Tarihleri arasında İzmir Buca’da Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi’nde ve İzmir Ormanlarında gerçeklesen eğitim çalışmalarına 20.12.2017 Çarşamba günü hem İzmir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini misafir heyete tanıtmak amacıyla gezi molası verildi.

Ev sahibi İzmir Orman Bölge Müdürlüğü adına konuk heyete eşlik eden İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nurkan Yonar ile birlikte İzmir Selçuk’a gelen 15 kşilik Bosna Hersekli konuk heyete dünya tarih ve kültür miraslarından olan Kutsal Meryemana Evi ve Efis Antik Kent Gezdirildi. 


Burada açıklamalarda bulunan Bölge Müdür Yardımcısı Nurkan Yonar : 


Bosna Hersekli meslektaşlarını İzmir’de görmekten mutluluk duyduklarını, iki kardeş ülkenin ormancılığına katkı sağlayacak bilgi ve tecrübelerin paylaşılacağı böyle bir eğitime ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti. Bölge Müdür Yardımcısı Yonar; sadece teknik ormancılık konularında değil İzmir’in tarihi ve kültürel zenginlikleri, güzelliklerini de Bosna Hersekli misafirlerine tanıtacak Türk misafirperverliğine yakışan bir program hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Bosna Hersek Federasyonu Ormancılar Birliği Temsilcisi Refic Hodzic ise “Türkiye’nin ormancılık konusunda çok ileri bir düzeyde olduğunu, burada alınacak eğitimlerin Bosna Hersekli ormancılara önemli katkılar sağlayacağını belirterek İzmir’de böyle bir eğitim imkanı tanınmasından dolayı Orman Genel Müdürlüğüne teşekkür etti. 

Bosna-Hersek Federasyonu Orman Teşkilatı’ndan gelen 15 kişilik konuk heyete yine Selçuk Orman İşletme Şefliği görev alanında gerçekleştirilen ormancılık çalışmaları konusunda da Orman İşletme Şefi Seyran Badem tarafından bilgiler verildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.