BOSNA’DAN BORNOVA’YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURULDU

BOSNA’DAN BORNOVA’YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURULDU

İzmir Bosna Sancak Derneğinin misafiri olarak İzmir’e gelen Mostar Kantonu’na bağlı Konjic Belediye Başkanı Emir Bubalo, Konjic Baş İmamı Salih Jusufoviç ve beraberindeki 59 kişilik heyet İzmir’de çeşitli görüşmelerde bulundu.

İzmir Bosna Sancak Derneğinin davetlisi olarak İzmir’e gelen Konjic Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Dernek ziyaretinin ardından Bornova Belediyesini ve İzmir İl Müftülüğünü ziyaret etti.


Heyetin Bornova Belediyesizinin Ziyaretinde Bornova Belediyesi Başkan vekili Mustafa Akkaya ev sahipliği yaptı.
Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, Bornova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Akkaya, Boşnaklar İzmir’de en yoğun olarak ilçemizde yaşamakta, Belediye olarak Bosna ile kültürel ve sosyal etkinliklerimiz aktif olarak devam ediyor ve bundan sonrada aynı şekilde ortak çalışmalarımız devam edecek dedi.

Konjic Belediye Başkanı Emir Bubalo Burda yaşayan Boşnaklara sahip çıkmanız bizleri çok mutlu etti. Biz belediye olarak sizin belediye ile kültürel iş birliği içine girmek isteriz, İzmir Bosna Sancak Derneği de bu iş birliği içerisinde olması bizleri memnun eder. Bizi buraya davet eden ve çeşitli görüşmeler yapmamıza yardımcı oldukları için Dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ediyoruz dedi.


İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül görüşmede şunları söyledi, Biz Dernek olarak Bosna ve Sancak bölgesinde bulunan Boşnak belediye başkanlarının İzmir ve Bornova da ortak proje üretilme konusunda her zaman yanlarında olmaktan bizlerde mutlu oluyoruz dedi.


Bornova Belediyesi Konjic’ten gelen konuklara bir akşam yemeği verdi.


Karşılıklı çeşitli hediyeler verildi.


Daha Sonra İzmir İl Müftüsü ziyaret edilerek İl Konjic ile İzmir İl müftülüğünün ortak proje üretilmesi için prensip kararı alındı.

Konjic Belediye Başkanı Emir Budalo, İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül’e Konjic’te bulunan tarihi köprünün resmini vererek ilişkilerimiz bundan sonra daha sık olacak köprüler uzakları yakınlaştırır dostlukların ilerlemesini sağlar dedi.


Abdullah Gül aldığı hediye karşısında şunları ifade etti; Geçen sene baş imam Salih Jusufoviç İzmir’e dört kişiyle geldi bu sene sizler 59 kişi geldiniz dilerim seneye 200 kişi gelirsiniz sizler geldikçe bizler kültürümüzün daha çok farkına varıyoruz. 


Bu tür karşılıklı ziyaretler kültürümüzü burada yaşatmamıza ve yaşatmamıza büyük katkısı olacaktır dedi.
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.